Calendarul semănat lunar al grădinarului și grădinarului, tabel de lucrări pentru octombrie 2020

Este mai bine să efectuați măsuri agrotehnice cu ochii pe calendarul lunar al semănatului unui grădinar și grădinar profesionist pentru octombrie 2020. Cu ajutorul său, va fi posibil să se evite multe greșeli în timpul lucrărilor agricole importante. Cunoscând datele favorabile ale lunii, puteți calcula corect numerele preferate pentru plantare, iar mai târziu, puteți recolta o recoltă excelentă.

Fazele lunii în octombrie 2020

Luna, fiind un satelit pământesc, afectează mișcarea seva din interiorul plantelor. Starea și dezvoltarea multor culturi de grădină și horticultură depind de locația sa în raport cu Pământul.

Fazele lunare ale lunii octombrie:

  • Crestere (1 ... 13);
  • Luna plină (14);
  • Scădere (15 ... 27);
  • Luna nouă (28).

Cum afectează semnele zodiacale plantele

În luna octombrie, luna se oprește la fiecare dintre cele 12 semne zodiacale. Poziția acestui satelit în raport cu alte planete și în raport cu Pământul afectează vegetația. Starea plantelor și indicatorii viitoarei recolte depind de locația lunii.

Când luna este în semne fertile, se recomandă plantarea culturilor în astfel de date. Există semne care au efecte negative asupra diferitelor plante. Fertile sunt: ​​Rac, Pesti, Scorpion, Taur, Balanta, Capricorn. Relativ productiv: Fecioară, Săgetător, Gemeni. Steară: Berbec, Leu, Vărsător.

Ce activități agricole pot fi desfășurate în octombrie:

  • culegerea fructelor: Scorpion (1.2), Săgetător (3.4), Capricorn (5.6), Pești (10.11), Săgetător (30.31).
  • colecție de culturi de rădăcini, plantarea răsadurilor de copaci: Taur (15,16), Gemeni (17,18,19), Rac (20,21), Fecioară (24,25), Balanță (26,27).

calendarul din octombrie

Zile calendaristice favorabile pentru plantarea cu succes

Masa de lucru agricolă pentru luna octombrie:

Numerele luniiTipuri de locuri de muncă
1…6semănatul de iarnă de pătrunjel, mărar, diverse salate, sorel, rumenă
7…9recoltarea frunzelor, curățarea locului
10…11semănatul de iarnă de verdeață
13 ... 15 zile de Lună Plinăcurățare sanitară
16…21plantarea de iarnă de ceapă, usturoi, morcovi, ridichi, sfeclă; plantarea răsadurilor, replantarea arbuștilor, plantarea florilor bulboase
22…23fertilizarea, încărcarea umidității
24…26plantarea de iarnă a florilor bulbare și a culturilor de grădină de legume
27 ... 29 de zile de Lună nouămăsuri sanitare, tăiere
30…31semănatul de iarnă de mărar, pătrunjel și salate

zile de bun augur

Ce plante se recomandă să plantezi în timpul lunii în scădere

Ei efectuează podzimny plantarea de ceapă, usturoi, morcovi, ridichi, sfeclă. De la 15 la 27, se plantează bulbi de lalele, grupa de alune, narcise, nuferi. În a doua decadă a lunii octombrie, se plantează copaci și arbuști tineri.

Ce plante să planteze pe Luna în creștere

De la 1 la 13, semăn semințe de pătrunjel, salată, spanac. Aceste culturi vor apărea abia în sezonul viitor. Primele verzi vor apărea la începutul primăverii.

Timp greșit la îmbarcare

În zilele Lunii Pline (13 ... 15) și ale Lunii Noi (27 ... 29) încearcă să nu facă nimic pe teren. Nu este de dorit să se angajeze în lucrări agricole atunci când luna este în Vărsător (7 ... 9), Berbec (12 ... 14), Leu (22-23).

aterizarea în pământ

Calendar de îngrijire a plantelor pentru octombrie 2020

În luna octombrie, activitățile agricole se desfășoară în funcție de locația lunii. Toamna, sapă solul, îndepărtează buruienile, aplică îngrășăminte și efectuează igienizarea solului. În luna octombrie sunt îngrijite copacii și arbuștii, florile perene care rămân în pământ pentru iarnă sunt izolate. Este adevărat, partea de deasupra solului trebuie tăiată.

Florile anuale uscate sunt cel mai bine îndepărtate de pe patul de flori.

Zile nefavorabile

Pe Luna Nouă (27 ... 29) și Luna Plină (13 ... 15) este mai bine să faceți colectarea gunoiului, distrugerea buruienilor, dăunătorii insectelor. În astfel de zile, se recomandă să săpați solul, colecta frunze căzute și crengi.

Zile potrivite pentru grădinărit și grădinărit

În primele zece zile ale lunii octombrie, ei sunt angajați în podzimny plantarea de verdeață, compostare. Începând cu data de 15, se plantează cormi.

La sfârșitul lunii octombrie, efectuează încărcarea umidității, hrănind plante perene, crengile de tăiere.

aterizare de toamnă

Când să plantăm și să replantăm culturile de grădină și plantele de casă în octombrie 2020

De la 1 la 14, se recoltează fructe și legume târzii, care poartă fructe în părțile de deasupra. În perioada 15 - 27, săpă toate rădăcinile din sol, transplantează flori anuale din paturile de flori în ghivece interioare.

Pe lângă recoltare, în octombrie, se ridică ridichi, sfeclă, ceapă, usturoi și morcovi iarna. Aceste culturi sunt plantate într-o fază în declin, adică între 15 și 27. Temperatura solului trebuie să fie de + 2 ... + 5 grade Celsius (nu mai mare).

a primit răsaduri

În aceeași perioadă, în regiunile cu o toamnă caldă și lungă (cu temperatura solului de +10 grade), se plantează răsaduri. Înainte de apariția vremii reci, copacii tineri ar trebui să se rădăcinească într-un loc nou și să aibă timp să se adapteze la noile condiții. În perioada 15 - 27 octombrie, puteți începe să propagați flori și arbuști, împărțind un tufiș sau rizom.

În a doua jumătate a lunii octombrie, în pământ sunt înmormântați ciorchini de lalele, cămăruși, zambile, narcise, nuferi și crocusi. Plantarea târzie se realizează numai în acele regiuni unde la momentul plantării temperatura solului este de 10 grade Celsius, iar înainte de îngheț să înceapă cel puțin 20 de zile.

lucrări de grădină

La sfârșitul toamnei, este mai bine să nu semeni semințe de plante de interior. Se recomandă amânarea acestui eveniment până în primăvară. Dar între 15 și 27 octombrie puteți începe să transplantați flori de interior. Plantele sunt de obicei transplantate în containere mari sau ghivece dacă sunt supraaglomerate și au puțin spațiu într-un vas vechi.

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac