Calendarul lunar de însămânțare a grădinarului pentru 2020 iulie

Calendarul lunar de semănat pentru grădinari pentru iulie 2020 este un manual, fără de care este mai bine să nu începeți nicio lucrare în grădină. Dacă faci ceea ce îți place, verificând zilele calendaristice, poți obține rezultatul dorit cu un efort minim. Nu se poate ignora locația Lunii în raport cu Pământul și cu alte planete, deoarece influența sa asupra vegetației este foarte mare.

Influența fazei lunii asupra plantării

Timp de multe secole, grădinarii verifică calendarul lunar. Într-adevăr, Luna are o influență puternică asupra dezvoltării plantelor. În funcție de faza lunară, fluidul și energia se deplasează în sus sau în jos. Aceasta înseamnă că partea terestră a plantelor și rădăcinile lor se dezvoltă mai bine doar în anumite zile ale lunii.

Dacă efectuați lucrări în calendarul lunar, puteți crește semnificativ randamentul culturilor.

Fiecare lună nouă începe cu o lună nouă. Apoi vine luna ceara. Sucurile și energia se grăbesc în sus. În această perioadă, partea terestră a plantelor se dezvoltă mai bine. Aceasta continuă până la jumătatea lunii. Apoi vine luna plină, urmată de faza în scădere. În această perioadă, dimpotrivă, sucurile de plante se grăbesc până la rădăcini. În perioada de lună în scădere, culturile de rădăcini primesc energie și nutriție maximă.

Fazele lunii în iulie 2020

În iulie, ca în orice altă lună, Luna trece prin 4 etape. Fiecare dintre ele afectează plantele și ordinea grădinăritului.

Lună nouă

Luna începe cu Luna nouă. Această zi corespunde zilei de 2 iulie. Înainte de această dată, faza Descendentă a durat aproape 2 săptămâni. Rădăcinile plantelor conțin energie și nutrienți maxime. Orice lucru în această zi este nedorit, cu excepția buruienilor de curățare. Luna nouă durează trei zile, adică trebuie să țineți cont de o zi înainte de 2 iulie și 1 zi după această dată.

calendarul semănat

Lună plină

Luna plină vine la mijlocul lunii. Semănatul, plantarea, tăierea sau ciupirea plantelor în această zi este cel mai bine să nu se facă. Data Lunii Pline este 17 iulie (plus zile înainte și zile după). Dar în această zi, puteți elimina buruieni și buruieni.

Semilună de ceară

Imediat după Luna nouă, începe faza lunii de ceară (între 3-4 și 15-16 iulie). Durează aproape 2 săptămâni, adică până la ecuatorul lunii. În această perioadă, puteți face orice lucru cu părțile măcinate ale plantelor, inclusiv recoltarea (fructe de pădure, legume, fructe). De obicei, în iulie nimic nu este semănat sau plantat. Recoltare în acest moment. Dacă doriți, puteți planta verdeață, salată din nou, adică acele plante care se vor dezvolta deasupra solului.

calendarul lunii de ceară

In scadere

După Luna Plină, începe Luna Lună în scădere (între 18-19 și 31 de zile). Fluidul și energia se grăbesc până la rădăcini. Această fază durează 2 săptămâni - până la sfârșitul lunii iulie. În acest moment, puteți planta sau recolta culturi de rădăcini, tăiați ramurile, ciupire, ciupirea părții solului a plantelor. Recoltarea fructelor și fructelor de pădure situate deasupra suprafeței solului este cel mai bine recoltată în timpul Lunii în creștere.

semne zodiacale

Pe lângă Lună, semnele zodiacului afectează dezvoltarea plantelor și frecvența muncii în grădină sau grădină de legume. Orice cultură de grădină sau horticultură are patru elemente esențiale: rădăcină, frunze, flori, fructe. Fiecare dintre aceste părți este condusă de un semn specific zodiacal.

Caracteristicile planetelor în legătură cu plantele:

 1. Vărsătorul (18.19) este un semn steril.
 2. Leu (4.5), Berbec (23.24) sunt semne infertile.
 3. Fecioară (6,7), Gemeni (1, 27,28,29), Săgetător (13, 14) sunt infertile.
 4. Balanță (8,9,10), Capricorn (15,16) - fertil.
 5. Scorpionul (11,12), Cancerul (3, 30,31), Peștii (20,21,22), Taurul (25,26) sunt semnele cele mai fertile.

Efectele benefice ale semnelor zodiacale asupra părților plantelor:

 • la rădăcini - Taur, Fecioară, Capricorn;
 • pe frunze - Pești, Rac, Scorpion;
 • pentru fructe - Berbec, Leu, Săgetător;
 • pe flori - Balanță, Gemeni, Vărsător.

calendarul semănat

Ce să plantezi în iulie conform calendarului lunar?

Iulie este mijlocul verii. Operațiunile de plantare sau însămânțare sunt rareori efectuate în această lună. Este timpul pentru recoltare, recoltare și conservare pentru iarnă. În culmea verii, solul este dezlănțuit pentru a îmbunătăți aerarea, se îndepărtează buruienile, vârfurile plantelor sunt ciupite, lăstarii se ciupesc, vegetația este udată în secetă.

Legume, ierburi și ierburi

În primele 2 săptămâni ale lunii iulie, plantele pot fi plantate pe Luna în creștere care va da roade în pământ. Următoarele date sunt considerate deosebit de favorabile: 11.12. În faza de creștere, puteți planta verdeață, roșii, ardei, castraveți, varză, salată, căpșuni, flori (cu excepția bulbilor).

plantarea în faza de creștere

După ecuator, puteți începe să plantați culturi de rădăcini în faza de ucidere. Cele mai fertile date: 20,21,22, 25,26 Din a doua jumătate a lunii iulie, puteți planta ceapă, usturoi, ridichi, cartofi, morcovi, flori bulboase.

Grădină cu fructe

În iulie începe culesul cireșelor și cireșelor dulci în grădină. Este mai bine să faceți acest lucru în prima decadă a lunii. După data de 17, puteți tăia sucursale. Este indicat să plantați răsaduri în faza de creștere, adică în primele 2 săptămâni ale lunii iulie.

Tufișuri, copaci și paturi de flori

Vara, este nedorit să tai ramurile, deoarece sucul va curge din ele. De obicei, o astfel de procedură se efectuează la începutul primăverii - înainte de ruperea mugurilor sau la sfârșitul toamnei - după căderea frunzelor. Este mai bine să plantați arbuști și copaci toamna, dar puteți și vara, în prima decadă a lunii iulie. În perioada 4 - 15, cel mai bun moment pentru a planta flori.

timp de plantare

Pe Luna care se stinge, adică după 17, poți apăa plante, să slăbești solul și să elimini buruienile.

Gazon și amenajare

Este mai bine să semeni iarbă și să plantezi grădinăritul de la 4 la 15. Trebuie să cosiți gazonul din 18 până la sfârșitul lunii. Apă plantele după cum este necesar, dar cel mai bine este ca rădăcinile să absoarbă lichid în faza Descendentă.

Ce lucru trebuie făcut în grădină și în grădină conform calendarului lunar

Iulie este apogeul verii. În această perioadă, plantele sunt mai rar semănate și plantate. Încep însă să se recolteze. Este mai bine să recoltați legume, fructe de pădure și fructe pe Luna în creștere, în timp ce conțin maximum de substanțe utile.

recoltat

Culturile de rădăcini pot fi recoltate în faza descendentă. Conform calendarului lunar, în această perioadă este mai bine să hrăniți plantele. Rădăcinile asimilează un maxim de substanțe utile care merg la ele nu numai din sol, ci și din părțile solului plantei.

Udarea adecvată favorizează fotosinteza. În căldură, puteți iriga vegetația, cu toate acestea, este mai bine să faceți acest lucru seara sau dimineața devreme. În faza de scădere, trebuie să slăbiți solul, să eliminați buruienile. Puteți ciupi plantele, ciupiti blaturile.

Calendar lunar pentru grădinar pentru luna iulie 2020

Conform calendarului lunar, în iulie poți face ceva zilnic în grădină sau în grădină cu legume. Din primele zile ale lunii până la mijloc, puteți alege roșii, castraveți, cireșe, cireșe.

Începând cu 17 iulie, puteți săpa cartofii timpurii, puteți scoate morcovii coapte sau sfecla din pământ.

Buruienile sunt îndepărtate cel mai bine din grădină imediat ce apar, astfel încât să nu ia nutrienți din plantele cultivate. Adevărat, în iulie sunt câteva zile în care este indicat să nu faci nimic.

gradinarit

Zile plăcute

Zilele moderat fertile pe Luna în creștere: 8.9.10. Cel mai bun: 11.12 Este permis să planteze fructe fructifere și flori deasupra solului: între 4 și 15.

Ziua medie de fertilitate pe Luna în scădere: 27, 28, 29. Cele mai bune: 20, 21.22. Puteți planta culturi de rădăcini: între 19 și 31.

Zile nefavorabile

În timpul unei astfel de perioade, este mai bine să nu începeți nicio lucrare în grădină sau în grădină. Cele mai defavorabile zile: 2 și 17 numere (plus zile înainte și zile după aceste date). Infertil: 18.19.

zile favorabile și nefavorabile

Semnele lui Gardener în iulie

Pentru a înțelege mai bine natura va ajuta semnele pe care oamenii le-au observat și observat de-a lungul anilor, convinși de veridicitatea lor și le-au transmis urmașilor.

Semne pentru luna iulie:

 1. Dacă un păianjen țese o pânză, va fi uscat.
 2. Dacă broaștele strâmbă, va ploua.
 3. Tantarii zboara in roiuri - pentru vreme buna.
 4. 6 iulie - obiceiul de a colecta plante medicinale.
 5. Roză puternică pe Ivan Kupala (7 iulie) - pentru recolta de castraveți.
 6. Ploaie pe Samson (a 10-a) - la ploi prelungite până toamna.
 7. Dacă dimineața nu este rouă, ploile vor veni în curând.
 8. Omelyan a venit (31 de ani), a găsit ciuperci și fructe de pădure, a ordonat să le recolteze.

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac