Calendarul lunar de însămânțare a grădinarului și grădinarului pentru septembrie 2020

Pentru mulți, sfârșitul verii este asociat cu recoltarea. Există senzația că sezonul de cabană de vară s-a încheiat și a venit timpul pentru odihnă. Septembrie este luna în care se fac transplanturi pre-planificate sau plantări pre-iarnă ale unor culturi. Pentru a alege datele potrivite pentru lucru, grădinarii și grădinile de legume folosesc calendarul lunar pentru septembrie 2020.

Fazele lunii în septembrie 2020

Corpul lunar face o mișcare setată în fiecare lună. În acest timp, starea lunii se schimbă treptat. Este format din 4 faze succesive:

 1. Luna nouă, care cade pe 28 septembrie. Aceasta este o stare care se caracterizează prin prezența unei stele pe o linie dreaptă între Soare și Pământ. Cu Luna Nouă, steaua nu este vizibilă pe cer.
 2. Luna plină care apare pe 14 septembrie. Lumina la debutul Lunii Pline devine complet iluminată.
 3. Creșterea stelei continuă de la 1 la 13 septembrie. Această perioadă este împărțită în 2 sferturi. Primul sfert este marcat de apariția unei fâșii înguste a unei stele noi, de al doilea sfert își ia forma completă.
 4. Decăderea stelei durează de la 15 la 27. În acest timp, discul se transformă din plin într-o bandă îngustă.

Influența fazei lunii asupra plantării

Conform datelor de cercetare colectate, ciclicitatea lunii este strâns legată de dezvoltarea plantelor. Fazele corespund anumitor perioade:

 • se observă o creștere intensă, precum și dezvoltarea părții supraterane a plantelor în timpul Lunii în creștere;
 • creșterea, dezvoltarea activă suplimentară a tuberculilor sau a părții rădăcinii coincide cu scăderea lunii;
 • cu o lună plină sau o lună nouă, se observă o încetinire a creșterii.

Ciclicitatea este luată în considerare la efectuarea lucrărilor programate. Zilele în care apare o lună nouă sau plină sunt folosite pentru a oferi plantelor o odihnă, aceste perioade se numesc perioade de odihnă.

Semne zodiacale în septembrie

În septembrie, Luna Nouă cade pe perioada de dominare a semnului Fecioarei. Luna plină cade în timpul dominanței semnului Peștilor. Perioadele de creștere și declin cad pe restul semnelor zodiacale.

calendarul grădinarului

Calendarul lunar de însămânțare și debarcare pe zile pentru septembrie 2020

Grădinarii și grădinarii sunt ghidați de informațiile sistematizate de calendarul lunar de plantare și însămânțare. Prin aceasta, puteți determina datele cele mai potrivite pentru plantare, precum și zilele în care nu este recomandat să replantați culturile adulte sau sămânța semințelor.

Favorabil

Numere potrivite pentru semănatul sere cu semințe de ridichi, varză chinezească, salată de salată diferă de datele destinate plantării de flori sau arbuști pereni.

Tipul culturiiDatele
Culturi de legume3, 4, 11, 13, 23, 22
Flori și plante ornamentale1,2, 3, 4, 5, 6, 7, 30
Arbusti de boabe1, 2, 3, 4, 8, 9, 13, 22, 23, 24, 30

Perioade nefavorabile

Perioadele de odihnă sau odihnă sunt numerele pe care cad Luna Nouă și Luna Plină, precum și la câteva zile după acestea: 14,27,28,29.

datele de aterizare

Când să replantezi plantele în septembrie

Pentru transplantarea arbuștilor, plantelor perene, se folosesc perioade în care steaua lunară intră într-un stadiu activ de creștere. Această perioadă de timp se încadrează în prima jumătate a lunii septembrie. Solul rămâne cald și susceptibil la cultivare, înainte de apariția înghețului, plantele au timp să se adapteze pe deplin și să-și scoată rădăcinile noi.

Informație! În prima săptămână a lunii septembrie, se obișnuiește împărțirea și transplantarea plantelor perene într-un loc nou.

indiciu pentru grădinar

Ce muncă de efectuat în această lună

Septembrie este potrivit pentru un anumit tip de muncă. Aerul rămâne cald, pământul poate fi săpat liber în timpul zilei, dar un mic ger începe să apară noaptea, roua cade dimineața.

Zilele uscate și limpezi sunt potrivite pentru dezinfectarea încăperilor de depozitare pentru culturi și preparate vegetale. Subsolurile sau beciurile sunt ventilate și tratate cu mijloace speciale. Plantele medicinale recoltate sunt uscate în magazii, iar legumele sunt pregătite pentru depozitare ulterioară.

O atenție deosebită se acordă pregătirii compostului, care este lăsat în gropi pentru o maturizare ulterioară. Pentru aceasta, iarba tăiată este așezată pe stratul pregătit. La debutul înghețului, compotul este acoperit cu folie și scânduri.

picură pământ

Începutul lunii este potrivit pentru prima etapă a fertilizării toamnei. Se introduc compoziții minerale cu un conținut ridicat de fosfor și potasiu, care vor satura solul și îl vor face mai fertil pentru plantarea de primăvară.

In gradina

În grădini se desfășoară activități pregătitoare, precum și activități de transplant:

 • pregătirea gropilor pentru transplant;
 • tăierea ramurilor uscate;
 • eliminați mustața regrown de căpșuni sau căpșuni remontante;
 • transplantarea tufișurilor de boabe;
 • fertilizarea tufișurilor de boabe cu îngrășăminte minerale;
 • tratați tufișurile de la dăunători sau boli.

Informație! Lucrările de grădinărit la transplant, care însoțesc reproducerea coniferelor perene, se efectuează în a doua jumătate a lunii septembrie.

pregătirea gropilor

In gradina

Munca în grădină include recoltarea. Aceasta se aplică soiurilor târzii de culturi care au fost plantate în a doua jumătate a verii. Morcovii, sfecla, ceapa și roșiile se recoltează pentru recoltare ulterioară. În septembrie, în mod tradițional, aceștia intenționează să colecteze și să sorteze cartofii de semințe pentru plantarea primăverii. Ceapa este săpată înainte de ploi pentru a usca becurile pe vreme uscată și senină.

După recoltare se lucrează pe șantier:

 • cultivarea terenurilor, ținând cont de culturile dinainte de iarnă;
 • semănatul gunoiului verde;
 • arat;
 • săparea pământului;
 • fertilizarea terenului cu compost pentru maturarea primăverii;
 • desfășurarea de activități pentru cultivarea pământului în scopul distrugerii dăunătorilor care intră adânc în sol pentru iernare.

aratând pământul

În seră

Plantările de seră vă vor permite să colectați o mică cultură după apariția înghețurilor de toamnă. Verzi, varză, unele tipuri de legume sunt plantate sub film.

Condițiile de seră sunt potrivite pentru plantarea de țelină, salată, pătrunjel, busuioc. Ei aleg soiurile de maturare timpurie care reușesc să crească până în a doua jumătate a lunii octombrie.

Referinţă! Până la sfârșitul lunii septembrie, intenționează să transplanteze creveți, piper și pătrunjel de tufă pentru creșterea pe pervazul ferestrelor.

După recoltarea culturilor, serele sunt tratate cu compuși pregătiți pentru a proteja împotriva reproducerii dăunătorilor și a apariției mucegaiului.Până la sfârșitul lunii, se încălzesc serele, fisurile găsite sunt închise.

să crească pământ

Caracteristici ale lucrărilor agricole din diferite zone

Lucrările efectuate depind nu numai de perioadele indicate de calendarul lunar, ci și de caracteristicile zonei climatice:

 1. În regiunile nordice, recoltarea este planificată pentru prima săptămână a lunii septembrie. Pregătirea amplasamentului se realizează în prima jumătate a lunii pentru a exclude efectul temperaturilor scăzute asupra culturilor.
 2. Teritoriul Krasnodar și teritoriile sudice adiacente sunt caracterizate de temperaturi ridicate ale aerului în timpul zilei, care persistă pe tot parcursul lunii septembrie, astfel încât lucrările de recoltare și pregătire a amplasamentului sunt amânate pentru a doua jumătate a lunii.

Toamna, se obișnuiește să se facă udări înainte de iarnă. Acesta este ultimul eveniment de umezire a pământului. Umiditatea care va intra va fi singura sursă pentru culturile plantate pentru iarnă. Această procedură este planificată în funcție de indicatorii de temperatură din regiune. Dacă teritoriul este caracterizat de temperaturi mai scăzute în a doua jumătate a lunii, atunci udarea înainte de iarnă este planificată mai devreme.

muncesc toamna

Informație! Pentru teritoriul Krasnodar și teritoriile sudice adiacente, udarea înainte de iarnă este amânată pentru luna octombrie, deoarece temperatura aerului rămâne ridicată până la sfârșitul lunii.

Sfaturi pentru grădinari

Transplanturile și măsurile pentru procesarea site-ului sunt efectuate în conformitate cu influențele ciclurilor lunii. Aceasta promovează creșterea intensivă a plantelor plantate și, de asemenea, garantează o adaptare rapidă pentru arbuști transplantate sau culturi perene de flori.

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac