Calendarul de plantare lunară pentru grădinar pentru luna iunie 2020

Respectarea recomandărilor calendarului de însămânțare lunară pentru iunie 2020 contribuie la obținerea de rezultate excelente în plantele în creștere. Atunci când efectuați lucrări de grădinărit, ținând cont de faza lunii, este posibil să obțineți culturi mai puternice și mai viabile. Datorită acestui fapt, parametrii de randament cresc semnificativ, culturile sunt mai puțin bolnave și practic nu întâlnesc atacuri dăunatoare.

Valoarea calendarului lunar pentru rezidenții de vară

Fazele lunii afectează sistemul de rădăcini și partea de la sol a plantelor. Lucrările de plantare în anumite zile ale ciclului lunar ajută la creșterea parametrilor de germinare, la accelerarea proceselor de creștere și la îmbunătățirea dezvoltării fructelor.

Cu toate acestea, există zile în care este mai bine să vă abțineți de la plantare, udare sau dezlegare. Încălcarea acestei recomandări provoacă daune culturilor, încetinește dezvoltarea lor sau provoacă procese de descompunere a sistemului radicular.

Pentru a obține o recoltă bună în 2020, ar trebui să vă concentrați pe calendarul de însămânțare lunară. Este deosebit de important să ținem cont de recomandările sale atunci când plantăm plante perene și răsaduri.

Cel mai bine este să efectuați o astfel de muncă cu o lună în creștere. Este recomandabil să le efectuați înainte de luna plină. Odată cu sosirea lunii noi, astfel de acțiuni vor trebui abandonate.

Culturile care au fost plantate înainte de luna plină arată o creștere bună.

planta în recipient

Influența fazei lunii asupra plantării

Există mai multe faze ale lunii, de care depind datele de aterizare:

 1. Luna Nouă este cel mai nefavorabil moment pentru grădinărit și grădinărit. În acest moment, este interzisă efectuarea lucrărilor de plantare sau a plantelor de transplant. Perioada proastă durează doar 3 zile.
 2. Luna în creștere - crește de la sine și direcționează energia în sus. Acesta este momentul perfect pentru a lucra cu culturi care sunt deasupra solului. Acestea includ legume și fructe. Această categorie include, de asemenea, flori și verdeață. Plantele pot fi plantate, altoite și alte lucrări.
 3. Luna plină - în acest moment este interzis să plantezi legume, copaci, tufișuri. Acest moment durează doar 1 zi. În acest caz, este permis să se toacă paturile, să se aplice îngrășăminte și să se efectueze tratamente de la insecte dăunătoare.
 4. Luna ce se stinge - energia curge în jos. De aceea, se recomandă îngrijirea culturilor bulbare și a rădăcinilor.

plantarea unei plante

Fazele lunii în iunie

Există mai multe faze ale lunii. În 2020, acestea încep cu următoarele perioade de timp:

 1. Luna Nouă - 3.06.
 2. Primul trimestru - 10.06.
 3. Luna plină - 17.06.
 4. Al treilea trimestru - 25.06.

faza lunii

Luna în semnele zodiacului în iunie

Atunci când efectuați lucrări de plantare, vă puteți concentra pe ce semn al zodiacului este luna în acest moment:

 1. Taur - din 31 mai până în 2.06. 1.06 puteți planta salată și ridiche. Este permis să săpați cartofii timpurii și plantele bulboase. 2.06 nu este recomandat să lucrați cu plante.
 2. Gemeni - 2-4 iunie. În acest moment, vine luna nouă. Prin urmare, lucrul cu plante nu este recomandat.
 3. Rac - 4-6 iunie. 4.06 munca în grădină este interzisă. 5-6.06 puteți planta culturi de dovleac, toate tipurile de varză, fasole, mazăre, verdeață. De asemenea, este permis să plantezi gunoi de grajd verde, să aplici îngrășăminte minerale, să ai grijă de plante.
 4. Leu - 6-9 iunie. În această perioadă, puteți colecta semințe, recolta fân, aveți grijă de culturi.
 5. Fecioară - 9-11 iunie 9.06 puteți transplanta băuturile de căpșuni, tăia plantele, muta plante perene într-un loc nou. Este, de asemenea, permisă efectuarea tăierii formative a culturilor ornamentale. 10 iunie, luna trece în al doilea trimestru, de aceea plantarea este interzisă.
 6. Balanta - 11-13 iunie. În acest moment, puteți planta fasole, leguminoase, castraveți. De asemenea, plantează gunoi de grajd verde, tăie plantele, efectuează tăierea formativă și îngrijirea culturilor.
 7. Scorpion - 13-15 iunie. În această perioadă, este permis să transplantăm castraveți și dovlecei. Puteți planta, de asemenea, sorel, fasole, varză, verdeață, siderates. Este permisă udarea plantelor, aplicarea îngrășămintelor minerale, mularea solului.
 8. Săgetător - 15-17 iunie. Luna plină este observată în 16-17, prin urmare, lucrările de plantare nu sunt efectuate. Pe 15 iunie, puteți planta ceapă, varză roșie, colecta semințe.
 9. Capricorn - 17-20 iunie. În această perioadă, există o lună plină, de aceea nu este recomandat să plantezi plante. 19.06 puteți planta rutabagas și ridichi, săpați plante bulboase, culturi de apă și puteți aplica îngrășăminte organice.
 10. Vărsător - 20-22 iunie. În acest moment, puteți avea grijă de grădină, puteți efectua tratament pentru boli și insecte, tăiați arbuști ornamentali.
 11. Pesti - 22-25 iunie. În acest timp, se recomandă așezarea compostului, udarea plantelor și aplicarea îngrășămintelor organice.
 12. Berbec - 25-27 iunie. 06.25 Luna intră în al patrulea sfert. În acest moment, nu merită lucrări de plantare. În 26-27, puteți săpa cartofi timpurii, pulveriza plantele și face fân.
 13. Taur - 27-30 iunie. În acest timp, cartofii timpurii și plantele bulbare trebuie săpate după înflorire. De asemenea, ar trebui să aveți grijă de grădină - udare, aplicare de îngrășăminte organice, îndepărtarea buruienilor.

luna în semne

Calendarul lunar al grădinarului pentru iunie 2020

În 2020, există o serie de zile bune și rele pentru grădinărit.

Zile neplăcute în iunie

Pentru a alege cele mai bune zile pentru îngrijirea culturilor, ar trebui să citiți recomandările calendarului lunar.

Pentru semănat și plantat flori și plante de interior

Lucrările de plantare pot fi efectuate în astfel de zile în iunie:

 • semințele de flori anuale sunt plantate 10-17;
 • semințele de culturi bienale și plante perene sunt plantate 10-17;
 • flori de interior și culturi de seră sunt plantate 10-17;
 • culturile bulboase și tuberculii sunt plantați 1 și 24-29.

grădinari din țară

Pentru semănatul și plantarea culturilor de legume

Când plantați legume, ar trebui să alegeți următoarele date pentru iunie pentru diferite culturi:

 • roșii, physalis - 10-17;
 • pepene galben, dovleac, dovlecel, castraveți, pepene verde - 10-17;
 • ardei, vinete - 10-17;
 • toate tipurile de varză - 10-17;
 • verzi - 1 și 24-29;
 • ceapă - 1 și 24-29;
 • cartofi - 1 și 24-29.

Pentru plantarea tufișurilor de fructe de pădure

Culturile de fructe de pădure, cum ar fi căpșunile, zmeura, căpșunile, coacăzul, coacăzul ar trebui să fie plantate în data de 10-17.06.

plantarea unei răsaduri

Pentru plantare și îngrijire de arbori și arbuști

Plantarea și îngrijirea pomilor fructiferi, cum ar fi mărul, cireșul dulce, cireșul, pruna, perele costă 10-17.06.

Zilele interzise pentru plantare și plecare în iunie 2020

În același timp, există și zile nereușite pentru plantare:

 • 06 - luna noua;
 • 06 - luna plina.

Caracteristici ale muncii agricole din diferite regiuni

Calendarul lunar este versatil.Nu depinde de locația site-ului. Cu toate acestea, grădinarii începători ar trebui să aibă grijă să ia în considerare cu atenție alegerea soiurilor de cultură pentru creștere. Aceasta trebuie făcută ținând cont de caracteristicile climatice ale regiunii și de măsurile agrotehnice necesare.

Culturile iubitoare de căldură trebuie plantate în sol într-un moment care coincide cu nevoile lor. Nu este recomandat să efectuați lucrări de plantare mai devreme, în ciuda avizelor din calendarul lunar.

lucra pe site

Semne populare de grădinar în iunie

Există multe semne populare:

 1. Frecventul fulger promite o recoltă bogată.
 2. Dacă rowanul înflorește profund pe Elena Lenoseyka, care scade pe 3.06, se poate aștepta o recoltă bună a inului. Dacă vremea este rea în această zi, atunci toamna va fi la fel.
 3. Dacă pe brazi există o mulțime de conuri, ar trebui să vă așteptați la o recoltă abundentă de castraveți.
 4. Nopțile calde promit o abundență de fructe.
 5. Dacă plouă cald, ar trebui să vă așteptați la o recoltă bună.

Respectarea recomandărilor calendarului semănător lunar vă permite să cultivați culturi puternice și viabile și să obțineți o recoltă bună. În acest caz, merită luat în considerare caracteristicile plantelor în sine.

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac