Zile favorabile pentru plantarea castraveților conform calendarului lunar din mai 2020

Locuitorii de vară determină de obicei cele mai bune zile pentru plantarea castraveților în grădină prin locația favorabilă a lunii. Acest lucru a fost făcut de multă vreme. Cei care știu cât de important este să plantezi, să hrănești, să faci buruieni, să faci apă conform calendarului lunar, o fac strict în fiecare an. Unii grădinari începători nu respectă regulile pentru semănatul castraveților. Și deseori semănă incorect.

Este important pentru noi să aflăm care vor fi zilele favorabile pentru plantarea castraveților în 2020. Pentru a face acest lucru, merită studiat cum afectează luna creșterea răsadului, de ce nu se poate face nimic în grădină în timpul lunii pline, a eclipsei și a lunii noi. Cei care respectă regulile simple de plantare au de obicei o recoltă abundentă și fructe gustoase.

Despre calendarul lunar

Încă din zilele antichității, grădinarii s-au obișnuit să lucreze pe pământ conform calendarului lunar. Se crede că locul și activitatea sa afectează recolta. În fiecare an se întocmește un nou calendar pentru plantare și îngrijirea culturilor.

O fază a lunii înlocuiește alta, aceasta afectează foarte mult ovarul, distribuția nutrițională, înflorirea și creșterea legumelor. Luna afectează adesea bunăstarea oamenilor, precum și multe plante. Dacă plantarea se face incorect, atunci cel mai probabil nu va fi posibilă realizarea unei recolte bune, ceva nu va merge bine.

În regiunile nordice, răsadurile sunt plantate de obicei în grădină în luna mai. Pentru a afla ce număr trebuie să plantezi castraveți, astfel încât să dea fructe gustoase bune, trebuie să studiezi ciclurile lunare.

Când luna se ridică, se recomandă să aveți grijă de partea inferioară a tulpinii, de rădăcini. Dacă luna se scade, dimpotrivă, hrănirea se efectuează în vârf. Se pot efectua pulverizare, udare, top dressing. Nu puteți face un transplant pe o lună în scădere. Puteți descoperi zilele pentru îngrijire specifică dacă achiziționați un calendar de lună. Acesta descrie în detaliu când este mai bine să plantezi castraveți, la ce oră să le hrănești și să le udi.

verzi tinere

Influența lunii asupra plantării de castraveți

Plantarea de castraveți conform calendarului lunar este destul de simplă. Calendarul este achiziționat la începutul fiecărui an. Luna influențează vizibil multe procese în dezvoltarea acestor legume capricioase. Chiar și în timpuri străvechi, s-a remarcat influența lunii asupra creșterii plantelor. Cel mai important este să urmăriți exact calendarul dat. Și în niciun caz nu semeni în zilele lunii pline, sau în zilele apropiate.

castraveți și udare

Fazele lunii au o influență puternică asupra plantării de castraveți în pământ. Prima și a doua faze se numesc luna plină și luna nouă. Iată apogeul creșterii active a castraveților, dezvoltarea sistemului radicular, a tulpinii. Apoi vine a treia fază, aici este creșterea activă a rădăcinii. Și în al patrulea - dezvoltarea părții exterioare. Cel mai bine este să plantezi răsaduri atunci când o fază a lunii se transformă fără probleme în a doua.

Dacă întârziați cu plantarea castraveților, atunci nu trebuie să vă așteptați la o recoltă abundentă. Dacă plantarea este prea devreme, atunci răsadurile vor deveni dureroase, frunzele se vor estompa rapid. Trebuie să plantați la timp și în funcție de calendarul lunar.

patru faze

Când să semeni castraveți anul viitor

Zilele favorabile pentru semănatul castraveților trebuie studiate în funcție de calendarul fazelor lunare. Aceasta este o tehnică foarte eficientă. Până la urmă, chiar dacă semeni cea mai înaltă calitate și cele mai scumpe semințe de soiuri de elită în faza greșită a lunii, atunci nu ar trebui să te aștepți la o recoltă de înaltă calitate. Dacă semeni prea devreme, atunci răsadurile vor fi deja gata pentru plantare în pământ, iar pământul nu este încă pregătit pentru creșterea plantelor, deoarece pământul nu este încă încălzit, iar influența lunară este foarte puternică.

Este necesar să semeni castraveți în ziua care este cea mai bună în funcție de calendarul acestei acțiuni. Atunci răsadurile vor crește puternice, înalte, iar fructele vor fi gustoase și sănătoase. Acesta va fi numărul când semințele au fost înmuiate și plantate în pământ.

penseta de semințe

Acest număr trebuie calculat cu atenție, altfel va fi imposibil să îl corectați. Luni bune pentru castraveți, sau mai degrabă semănatul lor, sunt martie și aprilie. Sunt plantate acasă în containere speciale. În martie, conform calendarului, acestea vor fi zile pentru semănatul semințelor de castraveți între 19 și 24, precum și 27 și 28. Și în aprilie, puteți semăna între 5 și 9, precum și între 20 și 24.

Acordați atenție datei de semănat. Deoarece calitatea culturii depinde de ea.

om pe câmp

Când să plantăm castraveți în pământ deschis și o seră

Zilele de plantare depind, de asemenea, nu numai de fazele lunare, ci și de condițiile meteorologice ale regiunii, precum și de varietatea de semințe, de caracteristicile lor. Dacă terenul este slab încălzit, este încă înghețat noaptea sau ninge, atunci puteți amâna plantarea într-un moment mai favorabil. Pământul ar trebui să se încălzească până la 13 grade la o adâncime de 10 cm, iar aerul - la 16 grade. În caz contrar, răsadurile vor îngheța și vor muri.

De asemenea, este important să se țină seama de timpul de plantare, adică de zilele în care este mai bine să plantezi seara, și invers, unele zile au doar ore de dimineață favorabile plantării. Prin urmare, data de 05.2020 trebuie selectată cu exactitate și să țină cont de ora zilei. Plantarea castraveților pe pământ deschis ar trebui să fie făcută puțin mai târziu decât plantarea în sere. Este necesar să așteptați până când pământul se va încălzi la temperatura dorită.

grădină bine îngrijită

Cele mai de succes numere pentru plantarea castraveților conform datelor studiate în mai 2020 sunt 18, 24-28. Și în iunie - între 14 și 15, și între 21 și 22. În aceste zile, puteți planta răsaduri în sere sau în pământ deschis cu semințe. Soiurile de maturare timpurie care iubesc căldura pot fi plantate în iunie. Apoi se vor rădăcina bine și vor da o recoltă abundentă la sfârșitul verii.

Udarea și hrănirea pentru prima dată este recomandată înainte de plantare și la aproximativ 10 zile după.

Pentru a îmbunătăți calitatea culturii, este foarte important să plantezi doar în sol fertil, pregătit în prealabil, să-l udi bine, să-l dezlegi și să-l pulverizezi de insecte dăunătoare. De asemenea, îngrijirea afectează răsadurile.

seră plantată

Zile nefavorabile pentru plantare și plecare

În timp ce cultivați castraveți, merită să ne amintim și despre zilele lunare nefavorabile, adică despre acele zile în care nu trebuie să semeni și să plantezi plante. În caz contrar, nu vor da roade sănătoase, se vor îmbolnăvi și vor muri. Dacă nu puteți planta castraveți la data potrivită, atunci ar trebui să le plantați pe oricare altul, trebuie doar să evitați datele care vor afecta negativ randamentul.

zile nefavorabile

Zile nefavorabile:

Martie - între 8 și 13, între 14 și 17.

Aprilie - între 4 și 6, între 14 și 16.

Mai - 2-3, 7-8, 15.

Aceste zile trebuie temute strict, deoarece luna afectează puternic creșterea și dezvoltarea culturilor.

lopată și pasăre

După ce examinați zilele favorabile din mai 2020 pentru plantarea castraveților, puteți crea un calendar de însămânțare. Dacă respectați această tehnică, puteți obține o recoltă abundentă. Este foarte convenabil să folosești calendarul lunar pentru îngrijirea culturilor. Aceasta este o ocazie bună de a crește randamentul pe site.

opinii
  1. Inna
    5.05.2018 06:50

    Ader la calendarul lunar atunci când plantează plante, dar le hrănesc suplimentar, fără a eșua, cu un bioactivator BioGrow, au observat că acestea devin mult mai puternice și mai durabile.

    A raspunde
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac