Ce să faci dacă cineva mănâncă răsaduri de castraveți într-o seră, cum să protejezi

Înainte de a începe noul sezon de plantare, este bine să vorbim despre cine mănâncă răsadurile de castraveți în seră. Nu numai noi, oamenii, mâncăm castraveți crocanti cu plăcere, rozătoare, insecte, viermi adoră sărbătoarea acestei plante. Puteți pierde toate răsadurile într-o singură noapte și încă nu știți cine a făcut-o.

Cine mănâncă răsaduri de castraveți în grădină

Proprietarii de seră vor fi de acord cu faptul că principalii dăunători ai castraveților care afectează plantele adulte și răsadurile sunt fluturele albe, viermii, ursul, bătăușii și omizii cu molii de iarnă.

Cum să protejezi castraveții de un urs

Castraveții suferă de castraveți de urs atât pe câmp deschis, cât și în sere. Dăunătorul este frecvent mai ales în zona de mijloc a Federației Ruse. Este posibil să aveți un urs dacă răsadurile de castraveți sau plante deja cultivate se usucă.

Indivizi maturi sexual - adulți - hibernează adânc în pământ. La începutul primăverii, dăunătorii se trezesc și depun ouă în cuiburi. Pot fi până la 500 dintre ele într-un singur ambreiaj. Adulții și larvele lor afectează rădăcinile castraveților. Sunt atrași de paturile cu castraveți cu răsaduri de solul umed umed, dăunătorii fac multe mișcări în pământ. În timpul zilei, dăunătorul stă în găuri, iar noaptea mănâncă rădăcini din răsadurile de castraveți.

mâncând răsaduri

Pentru a împiedica ursul să mănânce răsadurile, capcanele sunt făcute din gunoi de grajd. Gunoiul proaspăt este un tratament preferat al acestui dăunător. Gropile de pescuit cu dimensiunile de 50 până la 50 cm sunt săpate toamna și umplute cu bălegar de vacă. Când temperatura este sub îngheț, gunoiul este scos și împrăștiat pe sol. Ursii dorm în acest moment, astfel încât să nu se miște și să înghețe.

Puteți proteja castraveții proaspăt plantați de dăunător cu ajutorul kerosenului. Pentru a speria dăunătorul, grămezi de crengi sau scânduri sunt așezate în jurul coastei și udate din abundență cu kerosen. Medvedka se îndepărtează de paturile parfumate. Pentru cei care preferă preparatele chimice pentru a proteja răsadurile, insecticidele sunt potrivite: Thunder, Fenaxin, Grizzly. Momeala este pregătită din ele.

castraveți de la urs

Cine taie răsadurile

Problema cu care se confruntă mulți locuitori de vară: lăstarii de castraveți, care ieri erau puternic verzi în seră, au dispărut astăzi. Cânepa rămâne din pământ și frunzele de cotiledon se află în apropiere. Dăunătorii necunoscuți se strecoară la tulpină, mușcă chiar la nivelul solului.

Este dificil să se stabilească cine a mâncat lăstarii de castraveți, deoarece poate fi atât o viermă de sârmă, cât și o larvă de gândac mai. Adesea omizele cenușii ale buzunarei mușcă tulpini de castraveți tineri, acestea pot fi găsite dacă săpați pământul de lângă planta moartă.

mulți rezidenți de vară

Larvele de gândac pot fi recoltate în timp ce săpați creasta înainte de a planta castraveți.Tratează plantele ascendente cu infuzie de ceapă sau usturoi, viermii nu le plac. Produsele chimice sunt mijloace mai fiabile pentru a combate dăunătorul (gândacul). Pentru a scăpa de ea, puteți recomanda cu siguranță rezidenților de vară droguri:

 • Nemabakt;
 • Aktara;
 • Antichrush.

non-tutun împotriva tuturor

săritor

Viermele de sârmă se găsește în majoritatea regiunilor situate în zona climatică temperată. Wireworm este numit faceți clic pe larva gândaculuitrăind mult timp în sol (2-5 ani). Larva din al doilea an de viață mănâncă rădăcinile plantei, ducând la moartea acesteia.

wireworm se întâlnește

Viermele de sârmă, datorită acoperirii sale chitinoase dense, poate pătrunde cu ușurință tulpinile castraveților adulți. Biciul principal al unui castravete, în care s-a instalat viermele de sârmă, se îndoaie în timp și se usucă treptat.

Puteți reduce numărul de larve dăunătoare folosind capcane. Aranjați-le primăvara în pământ dezghețat, asezonați cu legume tocate. Pentru a salva castraveții, medicamentul „Bazudin” este insuflat de-a lungul perimetrului creștelor, acesta este eliberat sub formă de pulbere.

numărul de larve

Buzunar de iarnă

Buzunarul de iarnă este un fluture mare (până la 2 cm), cu o anvergură de aproximativ 5 cm, depune ouă pe orice plante, inclusiv răsaduri de castraveți. Dacă tulpina răsadurilor de la nivelul solului a devenit subțire sau în schimb, un ciot rămâne din pământ, înseamnă că castraveții tineri din seră sunt ruinați de omidă de ciorba de iarnă.

Caterpillar poate atinge o lungime de 5 cm, sunt maro sau gri închis (aproape negru). Dăunătorii gluttoni trăiesc în pământ, mănâncă părți subterane ale plantelor, afectând în primul rând rădăcina. Pentru a proteja partea de rădăcină de bucată, trebuie să adăugați unul dintre preparatele în găuri înainte de a planta castraveții:

buzunar de iarnă

 • Inițiativă;
 • Zemlin;
 • Bazudin.

Ca măsură preventivă, atunci când săpați solul, selectați și distrugeți omizi și larve. Eliminarea buruienilor este, de asemenea, o măsură preventivă eficientă împotriva moliei de iarnă și a larvelor sale.

măsuri preventive

Cine mănâncă răsaduri

Fluturele albe a devenit un adevărat flagel de sere - un fluture cu un corp galben pal de 0,9-1,1 mm lungime, suprafața a două perechi de aripi este acoperită cu polen alb. Larvele de fluturi mănâncă răsaduri, corpul lor rotund este acoperit de spini mici.

Femela supraviețuiește iarna la -12 ° C. În timpul sezonului, 10 sau mai multe generații de flutură albă pot apărea de la un individ. Dăunătorul distruge răsadurile de castraveți și oprimă plantele adulte: larvele sug sucul, adulții duc infecția fungică. Este foarte dificil să distrugi floarea albă.

flagel de sere

Puteți stabili că o floare albă vă mănâncă castravetele prin următoarele semne:

 • punctele albe sunt vizibile pe frunze;
 • descărcarea lipicioasă este vizibilă pe suprafața tijei;
 • pe castraveți există frunze răsucite;
 • pe suprafața inferioară a plăcii frunzelor de castraveți, sunt vizibile larve asemănătoare cu solzi;
 • dacă agitați un bici de castraveți, vor apărea molii albi.

suprafața tulpinii

Cum să protejați răsadurile de floarea albă

Protecția răsadurilor începe cu mult înainte de plantarea acesteia în seră. Este necesară în fiecare toamnă, după recoltare, prelucrarea structurilor de sol și de seră cu ajutorul blocurilor de sulf, având în prealabil curățat crestele reziduurilor vegetale. Este mai bine să aprindeți noaptea pe dame. Scoateți stratul superior de sol (5-7 cm) împreună cu larvele dăunătorului din seră.

Puteți grăbi distrugerea dăunătorului cu castraveți cu ajutorul unor capcane realizate manual, pentru aceasta trebuie să aveți următoarele:

verificatoare de sulf

 • ulei de ricin (1 oră);
 • colofoniu (1 h);
 • miere (1 h);
 • jeleu de petrol (1 h).

Se adaugă componentele rămase la colofonul încălzit și se amestecă totul. Când amestecul s-a răcit, întindeți-l pe fâșii lungi de hârtie, agățați panglicele rezultate în seră. Sistemul de combatere a dăunătorilor poate fi extins cu ajutorul rețetelor populare sau al substanțelor chimice.

Ulei de ricin

Din metodele populare sunt utile rețete pentru perfuzii, a căror componentă activă poate fi:

 • usturoi;
 • rădăcini de păpădie;
 • coada șoricelului.

rădăcini de păpădie

Pentru a împiedica dăunătorul să mănânce tulpini imature de castraveți, perfuziile trebuie prelucrate cel puțin o dată la 10 zile. Pentru cei care nu au încredere în metodele populare, chimia va veni la salvare. Locuitorii de vară combat lupta albă cu drogurile:

 • Actellik;
 • Fufanon;
 • Biotlin.

actellik va ajuta

Sluguri pe răsaduri de castraveți

În climatul umed al serelor, luturile se reproduc bine, ele pot fi găsite în aproape orice regiune din partea europeană a țării. Insecta nu are membre, suprafața ei este acoperită de mucus, arată ca un melc fără coajă.

Dăunătorul începe o viață activă noaptea, în timpul zilei se ascunde la o adâncime de 8 cm. Noaptea, bâlfâiele bâlbâie prin biciul și frunzele de castraveți, în primul rând suferă, varză fragedă și tânără. Dăunătorul este foarte vorace, mănâncă majoritatea frunzelor. Când începe perioada de fructare, lingurile mănâncă ovarele, încep să râșnească castraveți mari. Un mare procent din cultură poate fi pierdut din cauza bârlogilor.

slugile pe răsaduri

Ce trebuie să faceți pentru a reduce numărul de linguri din seră, fiecare rezident de vară decide individual. Unii oameni preferă să plaseze momeli din blaturile de roșii, salată și castraveți de la dăunători din jurul perimetrului crestei. Distrugeți periodic reziduurile plantelor împreună cu labele și înlocuiți cu altele noi. Unii dăunători pot fi îndepărtați cu mâna.

Dăunătorul are un abdomen foarte delicat, nu vor urca în paturi cu castraveți dacă sunt umplute cu orice material din lista din jurul lor pe întregul perimetru:

preferă de dăunători

 • rumeguş;
 • ace;
 • nisip grosier;
 • coajă de nuc;
 • scoici sparte.

Dintre preparatele chimice, remediul "Furtuna" este popular împotriva bâlciilor, durează 3 săptămâni. În timpul sezonului, cel puțin 2 tratamente vor fi necesare de la dăunători. Un alt medicament „Slizneed” este utilizat o dată pe vară, efectul său este mai scurt și durează doar 2 săptămâni. Preparatele sunt sub formă de granule, trebuie să fie așezate nu numai de-a lungul marginii crestei, ci și între tufișuri.

chimicale

afide

Răsadurile pot muri din vina afidelor, dacă pământul preluat din grădină a fost folosit pentru plantare, nu a fost tratat de dăunători și boli. Afidele sunt foarte prolifice, până la 20 de generații de dăunător apar peste vară. Condițiile optime pentru reproducerea activă a dăunătorului sunt umiditatea ridicată și temperaturile aerului de la 25 ° C.

Afidele sug suc din frunze, tulpini și tulpini de castraveți. Puteți combate dăunătorul folosind metode populare. Când răsadurile de castraveți sunt încă mici, pot fi spălate pur și simplu cu apă cu săpun. Este dificil să clătiți tufișurile adulte, așa că pregătesc o infuzie din plante cu adăugarea de săpun și pulverizați frunzele și tufișurile de la dăunători.

afide

Cine mănâncă semințele

Larva muștei de varză provoacă daune mari castraveților. Toate culturile de dovleac suferă de acest dăunător. Mulți locuitori de vară se plâng de germinarea precară atunci când semănăm semințe. În unele cazuri, problema este în sămânță, dar dacă este imposibil să-și găsească rămășițele în gaură, asta înseamnă că cineva mănâncă toate semințele de castraveți.

Semințele larvei de muscă încolțite sunt consumate. Această insectă are culoare gri, corpul atinge 5 mm lungime, dăunătorul începe primăvara. Mușca face zidărie în locuri umede, preferă să o așeze pe gunoiul de grajd, prost înglobat în sol. Larvele apar după 10 zile, în timpul verii, pot apărea până la 3 generații de dăunător.

zboară muște

Pentru a preveni răspândirea mustei de varză, sunt suficiente măsuri simple:

 • săpați adânc în sol;
 • introduceți cu grijă gunoiul de grajd în pământ.

La sfatul grădinarilor experimentați, medicamentul „Muravyin” poate neutraliza larvele, atunci când plantați semințe, trebuie amestecat cu solul și presărat pe suprafața găurii.

medicament formic

Informațiile despre dăunători și modul de combatere a acestora vor ajuta să ia măsurile necesare la timp pentru a salva răsadurile de castraveți.

opinii
 1. Anya
  6.06.2018 00:00

  Folosesc remediul „Phenaxin” pentru astfel de probleme, destul de repede sperie toate dăunătorii. După aceasta, recomand cu tărie fertilizarea solului cu "BioGrow“. Cu el, răsadurile nu vor suferi.

  A raspunde
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac