Zilele favorabile și nefavorabile din aprilie pentru plantare conform calendarului lunar din 2020

Mulți legumicultori și grădinari folosesc calendarul lunar al grădinarului pentru aprilie 2020. Ajută oamenii să determine momentul optim pentru a planta multe legume și fructe, precum și să aleagă o zi pentru a apă și a hrăni plantele deja plantate.

Influența fazei lunii asupra plantării

Unii oameni susțin că fazele lunare nu afectează în niciun fel plantarea, dar nu este cazul. În aprilie a acestui an, acestea afectează nu numai partea aeriană a răsadurilor, ci și sistemul lor rădăcină. Plantarea semințelor într-o anumită zi lunară poate îmbunătăți fructificarea răsadurilor, precum și accelerarea dezvoltării acestora uneori.

În douăzeci de aprilie, plantarea, slăbirea solului și buruina trebuie abandonate, deoarece acest lucru afectează negativ sănătatea răsadurilor. În această perioadă, plantele sunt sensibile la infecții cu boli care duc la dezvoltarea putregaiului rizomilor. Prin urmare, pentru a colecta o mulțime de fructe coapte, trebuie să vă familiarizați în prealabil cu calendarul semănător lunar, care indică toate datele favorabile și nefavorabile.

Faza lunii în aprilie 2020

Nu este un secret faptul că fazele Lunii pot afecta negativ sau pozitiv dezvoltarea și creșterea majorității plantelor. Pentru a profita în mod corespunzător de influența lor, trebuie să vă familiarizați cu fazele lunare pentru luna aprilie a acestui an. Există patru faze:

 • Lună nouă. Momentul cel mai nepotrivit pentru plantarea legumelor. Toate răsadurile plantate în timpul lunii noi nu se rădăcină bine pe site și cresc încet. Durata lunii noi este de doar trei zile și începe pe 5.
 • Semilună de ceară. Este necesar să efectuați lucrări de grădină în timpul lunii în creștere. În acest moment, toate florile, ierburile, legumele și fructele absorb energia lunară, ceea ce contribuie la dezvoltarea lor ulterioară. Această fază începe pe 8 aprilie și durează până pe 18.
 • Lună plină. Perioada de lună plină este, de asemenea, considerată un moment nefavorabil pentru plantarea semințelor sau replantarea răsadurilor germinate. Pe o lună plină, nu puteți face decât să hrăniți, săpătați și să pulverizați plantele. Luna plină începe pe 19 aprilie și durează o zi.
 • Lună în scădere În astfel de zile, se recomandă cultivarea rădăcinilor rădăcinilor și a răsadurilor bulboase, deoarece din cauza lunii în scădere, toată energia va fi îndreptată în jos. Faza începe pe 20 și se încheie zece zile mai târziu.

calendarul lunii

Găsirea zodiacală a lunii în aprilie 2020

Pentru a determina zilele favorabile și nefavorabile pentru plantarea legumelor, va trebui să te ocupi de poziția zodiacală a lunii.

Zile favorabile de aterizare

Există mai multe semne zodiacale care contribuie la dezvoltarea și productivitatea plantelor plantate. Semnele zodiacale fertile în care poate fi localizată luna includ următoarele:

 • Vițel. Un semn feminin fertil care se activează în zilele de 7 și 8.
 • Cancer. Este considerat cel mai prolific semn, valabil între 11 și 12 aprilie.
 • Scorpionul. Luna din Scorpion promovează creșterea multor legume. Constatarea zodiacală începe pe 20 și se încheie a doua zi.
 • Capricornul. Un semn feminin pământesc, în care intră faza lunară din 24 până la 26.

calendarul lunii

Zile nefavorabile

Semne sterile includ:

 • Berbec. Când Luna este în Berbec, nu puteți planta copaci, legume și fructe. Prin urmare, este contraindicat să plantezi pe 4 și 6 aprilie.
 • Gemenii. Semn masculin Air, care are loc în zilele de 9 și 10.
 • Fecioara. Prezența zodiacului în Fecioară începe pe data de 16 și se încheie într-o zi.

Ce să plantezi în aprilie, conform calendarului lunar?

Mulți sunt interesați de ce să planteze în aprilie, conform calendarului de însămânțare lunară. Există mai multe culturi pe care grădinarii cu experiență sfătuiesc să le planteze la mijlocul primăverii. Acestea includ:

 1. Leguminoase. În aprilie, grădinarii pot planta în siguranță fasole cu mazăre. Proprietarii de sere și structurile de seră pot planta fasole. Este mai bine să-l plantezi în aer liber puțin mai târziu, la mijlocul lunii mai.
 2. Varză de Bruxelles. Această plantă are un sezon lung de creștere și, prin urmare, este plantată în cel mult 8-10 zile.
 3. Varza alba. Pentru plantarea timpurie a primăverii, se folosesc soiuri de varză albă timpurie.
 4. Cartofi. Mulți grădinari din prima jumătate a lunii aprilie plantează cartofi în grădină. Înainte de aceasta, tot materialul de plantare este încălzit și tratat cu stimulenți.

calendarul lunii

Munca sezonieră din aprilie în grădină și în grădină

Cel mai adesea, munca în grădină și grădină începe în aprilie, deoarece în această lună se încheie înghețurile de iarnă și puteți începe plantarea plantelor.

În primul rând, grădina de legume și grădina sunt curățate de reziduuri de plante sau buruieni care ar putea rămâne pe site din ultimul sezon.

Trebuie să fie arse, deoarece pot conține agenți cauzali ai bolilor fungice. După aceea, solul trebuie fertilizat și saturat cu nutrienți. Pentru hrănire se folosesc materii organice și îngrășăminte minerale, care conțin azot, fosfor, calciu, magneziu și potasiu.

Pentru arbori și arbuști

Unii oameni sunt angajați în plantarea arbuștilor și copacilor în aprilie. Este recomandat să vă familiarizați cu modul de plantare corectă a acestor plante.

calendarul lunii

Aterizare

Arbustii și copacii sunt plantați la datele favorabile de plantare în aprilie. În același timp, folosesc răsaduri puternice, care au un sistem rădăcină format. În primul rând, pe șantier se face un șanț mic, în care răsadurile sunt așezate într-o poziție verticală. Apoi sunt presărate cu sol și tamponate. Pentru a face plantele să înceapă mai repede, sunt udate imediat cu apă încălzită.

Tunderea

Ei sunt angajați în tăierea copacilor și tufișurilor în a doua jumătate a lunii aprilie, când aerul se încălzește până la 8-10 grade Celsius. Experții recomandă tăierea crengilor moarte sau rupte care nu vor da niciodată roade. De asemenea, trebuie să scapi de ramurile care sunt afectate de boli. Pentru tăiere, folosiți un tăietor sau un ferăstrău de grădină.

calendarul lunii

Grefă

Vaccinarea trebuie să fie efectuată vara, în prima jumătate a lunii iunie. Pentru aceasta, stocul cu scionul este umezit într-un stimulator. După conectarea la stoc, grefa este înfășurată cu folie sau bandă electrică. Se scoate din plantă după o lună și jumătate.

Controlul bolilor și dăunătorilor

Nu este un secret faptul că multe culturi plantate se pot îmbolnăvi de boli periculoase. Este recomandat să vă familiarizați cu trăsăturile de combatere a dăunătorilor și a bolilor în diferite etape de cultivare.

îngrijirea răsadului

Îngrijirea semințelor

Pentru a împiedica răsadurile tinere să se infecteze cu patologii virale sau fungice, este necesar să le pulverizați periodic cu preparate biologice.

De asemenea, răsadurile trebuie să fie bine luminate și udate regulat cu apă încălzită.

Răsaduri în creștere

În procesul de creștere a răsadurilor, trebuie să vă asigurați că ea primește întotdeauna cantitatea potrivită de fertilizare. De 2-3 ori pe săptămână, vasele sunt alimentate cu compuși organici și minerali. Dacă nu se face acest lucru, răsadurile se vor slăbi și se vor răni mai des.

calendarul lunii

Plantarea legumelor în pământ

Înainte de a replanta răsadurile pe un loc de creștere permanentă, toate paturile sunt pulverizate cu agenți fungicide și udate cu apă fiartă, care distruge agenții patogeni ai bolilor fungice.

Sol și îngrășăminte

Pentru a preveni ca plantele plantate să moară din cauza atacurilor sau a bolilor insectelor, este necesar să fertilizați periodic situl. Imunitatea răsadurilor poate fi îmbunătățită prin alimentarea cu magneziu, azot, calciu și fosfor.

plantarea unui copac

Calendarul flori pentru luna aprilie

Majoritatea cultivatorilor încep grădinăria în aprilie.

Semănatul și plantarea florilor în aprilie

În primele zile ale lunii, puteți începe să plantați flori. Înainte de aceasta, o grădină de flori este pregătită și curățată de murdărie și buruieni. Apoi, solul este dezgropat în patul de flori și se adaugă îngrășăminte care normalizează nivelul de aciditate al acestuia.

Reproducerea florilor în aprilie

În a doua lună de primăvară, puteți reproduce următoarele flori:

 • sfârșitul lunii este considerat o perioadă favorabilă pentru reproducerea lăstarilor phlox;
 • prima jumătate a lunii aprilie este potrivită pentru împărțirea și plantarea tufelor de lupin;
 • pe al XX-lea, se recoltează și se plantează butași de petunii.

calendarul lunii

Semnele unui grădinar și grădinar pentru aprilie 2020

Există mai multe semne care sunt populare în rândul grădinarilor:

 • ploile calde la sfârșitul lunii indică o recoltă bună;
 • vânt rece la Eutychia - la fructificarea slabă a culturilor de primăvară;
 • aprilie tulbure - pentru o vară ploioasă.

Concluzie

Persoanele care intenționează să planteze plante în aprilie ar trebui să se familiarizeze cu calendarul lunar pentru această lună. Cu acesta, puteți afla cele mai bune zile pentru a lucra în grădină și grădină.

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac