Calendarul lunar pentru februarie 2020 pentru grădinar, zile favorabile pentru plantare

Calendarul lunar pentru grădinar pentru februarie 2020 va face posibilă alegerea momentului potrivit pentru plantarea unei anumite culturi. La urma urmei, este indicat să semeni semințe de plante pentru a obține răsaduri, referindu-se la locația lunii. Ziua greșită va reduce randamentele și va duce la faptul că cultura va crește neviabilă.

Fazele lunii în februarie 2020

Atunci când planificați activități agricole, este indicat să țineți cont de locația lunii, deoarece dezvoltarea absolut a tuturor plantelor depinde de această planetă. Pentru orice perioadă, există o listă de evenimente permise și interzise.

Există 4 faze lunare (pentru zilele de februarie):

 1. Lună în scădere (de la 1 la 3, 20 la 28).
 2. Luna nouă (5).
 3. Luna ceruitoare (de la 7 la 17).
 4. Luna plină (19).

Ce muncă de grădină poți face

Când lucrați în grădina dvs. sau în grădina dvs., este recomandat să verificați calendarul lunar. Anumite categorii de lucrări agricole efectuate în zilele de lună nouă sau plină nu vor produce rezultatele așteptate ulterior.

multe legume

Pe luna nouă

O zi cade pe luna nouă (a 5-a zi). Cu toate acestea, merită să fie deoparte 3 zile pentru această perioadă. Cu o zi înainte, luna foarte nouă și a doua zi. În această perioadă, nu este de dorit să semeni semințe de plante. Puteți face însă mai puțin răsaduri care s-au îngrășat prea mult sau să eliminați buruienile. Culturile pot fi tratate pentru boli și insecte. Solul în care cresc răsadurile este lăsat să se dezlipească și să se toarne pe luna nouă.

Este nedorit să semeni sau să plantezi plante în această zi. Dar puteți extrage buruieni sau răsaduri cu creștere densă din pământ.

În luna plină

Luna plină în februarie are loc pe 19. Totuși, această perioadă durează mai mult: trei zile întregi. Luna plină vine cu o zi înainte de 19 și se încheie abia pe 21 februarie. În această perioadă, puteți îndepărta paturile, elimina buruienile sau face mai puține răsaduri prea dense. Plantele pot fi tratate pentru boli sau insecte dăunătoare. În perioada lunii pline, culturile pot fi extrase din pământ, dar nu se poate planta nimic. Este interzisă culesul și ciupirea rădăcinilor.

multe legume

Cele mai favorabile poziții ale lunii în semnele zodiacale pentru plantarea plantelor

La însămânțare, trebuie să ținem cont de semnele specifice pe care se află planeta.Locația sa influențează dezvoltarea ulterioară a culturilor.

Poziția cu privire la semne și influență asupra plantelor:

 1. Pe rădăcini - în Fecioară, Taur, Capricorn.
 2. Pe frunze - în Scorpion, Rac, Pește.
 3. Pe flori - în Vărsător, Balanță, Gemeni.
 4. Pentru fructe - în Leu, Berbec, Săgetător.

Semințele sunt semănate numai în acele zile în care planeta se află în următoarele semne zodiacale: Scorpion, Rac, Pești, Fecioară, Taur, Capricorn. În februarie, cele mai de succes date pentru plantarea culturilor corespund numerelor 7, 8, 11, 12, 16, 17.

diferite legume

Calendarul lunar de aterizare

Fiecare cultură are propriile sale zile de plantare adecvate. La urma urmei, există plante care dau fructe exclusiv deasupra pământului (roșii, ardei). Multe culturi cresc și se maturizează numai în sol. Pentru grădinar, contează în ce zi are loc evenimentul de însămânțare: pentru o fază de creștere sau declin.

Zile plăcute

Perioada corespunzătoare fazei de creștere este recomandată pentru semănatul culturilor care se vor dezvolta și vor da roade deasupra solului. În februarie, astfel de zile scad de la 7 (6) la 17 (18). În doar 10 zile, trebuie să ai timp să semeni roșii sau vinete pentru răsaduri. În această perioadă, sucurile se mișcă de jos în sus, asigurând randamentul maxim al culturilor supraterane.

lucrări de grădină

Zile nefavorabile

Nu este de dorit să plantezi plante care să dea roade deasupra suprafeței pământului într-o fază de declin. În februarie, astfel de zile scad de la 1 la 3, de la 20 la 28. În această perioadă, numai culturile de rădăcini plantate vor da bine roade. De exemplu, ceapa, cartofii, ridichile. În astfel de zile, energia este concentrată maxim la rădăcinile plantelor. Roșiile sau ardeii plantați în faza de declin vor crește fragile și vor rămâne înrăbușate.

Masă de plantare conform calendarului lunar pentru februarie 2020

Înainte de semănat, comparați zilele în care măsurile de semănat sunt permise sau nu sunt recomandate. În februarie, de regulă, se pregătesc răsaduri de culturi, care vor da roade abia după 100 de zile. Nu este de dorit să semeni castraveți și roșii determinante în ultima lună de iarnă. Răsadurile se vor întinde puternic până în mai și va fi dificil să le plantăm într-un loc nou.

legume într-un coș

Tabelul zilelor de februarie recomandate pentru plantare:

cultură \ zile13781112161725
roșie++++++
piper++++++
vânătă++++++
căpșună++++++
seminte de flori++++++
ridiche+++
cepe verzi+++

Semănatul semințelor de roșii

Roșiile cu maturare indeterminată și cu întârziere trebuie semănate în februarie. Numere adecvate: 8, 11, 12, 16, 17 februarie. Semințele pre-dezinfectate sunt înmuiate într-o soluție slabă de permanganat de potasiu (20 minute). Unele semințe hibride sunt vândute procesate direct cu promotori de creștere. Nu trebuie dezinfectate.

calendarul lunar februarie 2019 grădinar

Plantarea ardeilor clopot pentru răsaduri

Dacă locuitorii de vară doresc să obțină o recoltă de ardei în iunie, trebuie să semene semințe pentru răsaduri în următoarele zile ale lunii februarie: 8, 11, 12, 16, 17. Acestea sunt cele mai reușite zile din ultima lună de iarnă. Neavând timp să semeni semințe în aceste zile, este recomandat să amânați activitățile de însămânțare și să așteptați până în martie.

Semănatul semințelor de vinete

Aceste culturi se caracterizează prin fructificarea târzie. Este recomandabil să semeni semințe pentru răsaduri în 8, 11, 12, 16, 17 februarie. Aceste zile corespund lunii cerate. Vinetele semănate în această perioadă vor da o recoltă excelentă.

calendarul lunar februarie 2019 grădinar

Plantarea semințelor de căpșuni remontante

Dacă crești căpșuni nu cu mustață, ci cu semințe, atunci este indicat să desfășori activități de însămânțare în următoarele date ale lunii februarie: 8, 11, 12, 16, 17. Cultura plantată în aceste zile se va înrădăcina bine și va da o recoltă abundentă încă din 100 de zile de la însămânțare.

Ce flori ar trebui să fie plantate pentru răsaduri în februarie?

Până la sfârșitul iernii, este timpul să începeți pregătirea răsadurilor pentru astfel de plante cu flori anuale: petunii, lobelia, begoniile, verbena, cineraria. În februarie, sunt semănate semințe de flori bienale și perene: viola, lupinul, margaretele, panselele, crizantema, primula. În luna în scădere se plantează plante care se reproduc de bulbi și tuberculi (de la 1 la 3, de la 20 la 28).Florile sunt plantate pe planta în creștere, care sunt propagate de semințe (de la 7 la 17).

calendarul lunar februarie 2019 grădinar

Informații despre datele de semănat ale culturilor individuale

Ce să semeni în februarie:

 • 7 - puteți înmuia semințe de roșii, ardei, vinete, flori;
 • 8, 11, 12 - semănați semințele în pământ pentru răsaduri;
 • 16 - puteți prepara semințe de legume pentru semănat pentru răsaduri;
 • 17 - semeni roșii, ardei, vinete, căpșuni, flori în sol;
 • 24, 25 - ceapa, ridichile, verdeturile sunt semănate într-o seră încălzită.

Semnele lui Gardener pentru luna februarie

În ultima lună de iarnă, se recomandă monitorizarea vremii. De exemplu, dacă este vânt puternic afară pe 10 februarie, atunci vara va fi ploioasă. Vremea uscată în această lună oferă, de obicei, o vară uscată, vreme ploioasă - pentru ploile de vară. Dacă vremea este însorită la începutul lunii februarie, atunci primăvara va fi devreme.

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac