Alături de ce poți și nu poți planta ardei amar, cum să alegi un cartier în grădină

Nu orice grădinar știe ce culturi de legume au un efect benefic asupra creșterii și gustului ardeiului, dacă este posibil să plantezi ardei dulci și amari în apropiere, pe care nu îi tolerează deloc și de ce crește slab. Este necesar să știm acest lucru, deoarece uneori tocmai acele plante aflate în apropiere afectează randamentul. Unii ajută la creștere și dezvoltare, alții distrug, transferă dăunători și selectează vitamine. Uneori trebuie să plantezi unele culturi unul de la altul la distanță foarte mare.

Visează să crească ardei amar mulți grădinari, dar se îndoiesc de alegerea corectă a unui loc pentru acesta. Există mai multe nuanțe care ajută la determinarea exact cu care ar putea fi plantat ardeiul iute pentru a nu dăuna altor culturi. Tot ceea ce plantăm și cultivăm în căsuțele de vară ar trebui să aducă randamente bune.

Creșterea ardeiului iute

În regiunile nordice, piperul este cultivat de obicei din semințe, iar apoi răsadurile sunt plantate în sol dezlipit. Se plantează pe teren deschis mai ales numai în zone calde. Ardeiul iubește foarte mult solul bine săpat, îngrășămintele și udarea de înaltă calitate. Pentru ca acesta să crească bine și să fructeze rapid, este luat de pași, blaturile sunt tăiate și hrănite cu minerale organice. În câmp deschis, maturizarea este mai lentă și întreținerea va fi mai minuțioasă. Chile preferă căldura.

Îngrijirea principală este aceeași ca pentru toate plantele iubitoare de căldură. Este necesar să se toacă buruienile, să se pulverizeze, să se adune bine de două ori pe săptămână și să se hrănească și cu îngrășămintele necesare.

Ardeii iute pot fi propagati prin semințe și lăstari. Lăstarii mici se taie, se pun în apă, iar după un timp cresc rădăcinile. Mulți oameni cresc această cultură acasă pe pervaz. Semințele pot fi uscate și germinate pentru anul următor.

Ardeii amara se recolteaza la mijlocul verii sau toamna. Nu este necesar să așteptați până când este exagerat, ci să culegi mai multe fructe verzi. Se păstrează perfect iarna, este folosit pentru condimente, adăugat la gustări și murături. Beneficiile sale sunt îmbunătățirea imunității și îmbunătățirea metabolismului. Contine multa vitamina C, A, B, fier. Ei spun despre el că el conține hormoni de bucurie.

ardei amar în grădină

Vecini favorabili pentru acest soi

Este foarte important pentru iubitorii de ardei iute să știe ce plante au un efect benefic asupra dezvoltării sale, care cartier va îmbunătăți creșterea și nutriția fructelor și nu va scoate toate sucurile. Puțini au informații detaliate despre ce să plantezi această legumă fierbinte lângă.

Cel mai bine este să plantezi ardei iute cu acele răsaduri care au un efect benefic asupra lui. Un ardei plantat împreună cu dușmanii săi este bolnav, nu dă roade, devine acoperit cu dăunători, greabăn.

Vecinii buni lângă ardei iute sunt plante medicinale diferite.Nu ar trebui să existe prea mult, bucățile de iarbă pot extrage nutrienți din sistemul de rădăcină al umbrelor de noapte. Iar buruienile sunt dăunătoare prin faptul că transmit boli și insecte rele. Poate fi plantat puțin pe margine sau în mijloc între tufișuri. Poate fi mușețel, mentă, lăptoșal, urzică, spanac, salată. Ele influențează puternic aspectul timpuriu al fructelor.

De asemenea, ierburi precum busuiocul, mărarul, cimbru, cilantro cresc foarte bine în apropiere. Acestea afectează aroma suplimentară a ardeiului iute. Cel mai important este să vă asigurați că nu există foarte multă umbră, deoarece legumele nu îi plac acest lucru. Ar trebui să fie de multe ori mai multe legume fierbinți decât restul de verzi.

Este foarte util să plantați roșii în apropiere. Par să se ajute reciproc să crească mai repede. Și dacă plantați puțin usturoi între ele, acesta va alunga toate insectele dăunătoare.

Într-o seră, puteți planta ardei lângă vinete. Sunt similare în ceea ce privește maturarea, plantarea și îngrijirea. Și nu interferează cu dezvoltarea reciprocă.

Un cartier bun va fi cu morcovi, ceapă, varză. Pot fi plantate în cele mai apropiate paturi. Apoi veți putea crește legume sănătoase gustoase.

Ce este interzis să plantezi

Există unele plante care sunt complet incompatibile cu ardeiul roșu. Influența negativă este resimțită chiar dacă vecinul se află în grădina din apropiere. Uneori ardeiul dăunează și gustului altor legume care se plantează cu acesta.

piper amar în câmp deschis

Nu plantați fenicul cu acest condiment. Acest lucru va provoca boli din prima, frunzișul se va stinge, iar fructele nu se vor putea dezvolta normal, deoarece feniculul selectează totul pentru dezvoltarea sa.

Sfecla nu este nici un prieten foarte bun. Crește foarte rapid, atinge soarele, suprimă majoritatea rădăcinilor cu puterea sa. Prin urmare, este important să știți la ce distanță este mai bine să le așezați.

Ardeiul nu este prietenos cu cartofii. Pentru tuberculi, este mai bine să găsești un loc departe de toată lumea din țară. El ia toate mineralele și vitaminele din alte culturi, întrucât are întotdeauna nevoie de multe dintre ele pentru dezvoltare și creștere.

Ardeii amare și dulci nu ar trebui să crească pe același pat. Dacă se află în apropiere, vor începe să se polenizeze reciproc, iar ulterior va fi foarte multă amărăciune în ardeii, iar un gust complet diferit va fi transmis de cel dulce. Florile lor se transmit polenizarea reciproc, rezultând specii noi. Adică condimentul necesar nu va mai fi de la ardei.

Alături de ardeiul iute, picant își va pierde toate proprietățile benefice, va deveni o varietate complet diferită, nu cea pe care o avea înainte. Prin urmare, este mai bine să plantați o legumă dulce într-o altă seră împreună cu castraveți și roșii. Prin separarea ardeilor fierbinți și bulgari, randamentul și gustul vor fi mai bune.

După ce sunt plantate plantele

Există o regulă importantă: trebuie să vă asigurați că nu plantați aceleași soiuri de la an la an și, de asemenea, să monitorizați după ce plante puteți semăna acest soi. Într-adevăr, de multe ori motivul pentru un randament scăzut este că înainte de aceasta, un inamic era plantat în locul ardeiului.

Este foarte important să plantați puieți pe pământ odihnit, ceea ce înseamnă că, înainte de asta, au crescut exact acele soiuri care nu ar dăuna legumelor. Plantele trebuie schimbate. De exemplu, pepeni și gurdi. Pepenele, pepenii, dovlecelul, vinetele, dovlecii sunt plante, după care chiliul va da fructe uniforme, gustoase.

Aceeași temă cu castraveții. După ele, terenul este cel mai favorabil pentru creștere. Dacă în țară există mai multe sere, atunci merită să schimbați plantele în ele de la an la an.

ardeiul amar crește în grădină

Și pământul după fasole, mazăre și fasole este saturat de minerale de potasiu și fosfor, care este foarte util pentru ardeii piquant. Crește cel mai bine din compost, humus, potasiu, fosfor și magneziu. Ar trebui să știți după ce plante se obține solul vitaminizat.

Dacă ierburile au crescut pe creastă anul trecut, pământul va fi odihnit, fructele - cu proprietăți gustoase strălucitoare.Ierburile furnizează minerale esențiale și humus solului, ceea ce este foarte important pentru umbrele de noapte.

Nu plantați ardei după roșii, vinete, sfeclă, cartofi, ardei gras. Aceste plante sunt din aceeași familie de noptiere, aceeași specie are un efect dăunător asupra răsadurilor. Ei suferă de aceleași boli, au aceleași insecte, adoptă substanțe utile unul de la celălalt.

Este important să ne amintim ce plante pot fi plantate lângă ardeii iute și care nu pot fi plantate. Compatibilitatea culturilor vegetale afectează considerabil creșterea acestora. Uneori se întâmplă că el însuși împiedică alte soiuri să se dezvolte corect. Dacă întocmiți corect un plan de plantare în grădină, asigurați un cartier favorabil de legume, atunci nu vor fi niciodată greșeli, drept urmare veți obține o recoltă excelentă.

opinii
  1. Julia
    7.07.2018 09:40

    De asemenea, folosesc aceste sfaturi, pentru că, odată ce am plantat ardei dulci și amare lângă el, la final au rămas fără dulce) Și pentru o creștere mai bună folosesc mereu BioGrow, randamentul este mai mare, iar plantele nu se îmbolnăvesc.

    A raspunde
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac