De ce răsadurile de castraveți cad și se usucă, cum să se îngrijească în mod corespunzător și să se apeze

Printre principalele motive pentru care răsadurile de castraveți se usucă, plantarea și îngrijirea necorespunzătoare, bolile și atacurile dăunătorilor sunt luate în considerare. Cultivatorul trebuie să cunoască primele semne ale unei probleme pentru a lua măsuri și a nu pierde răsadurile.

De ce răsadurile de castraveți se ofilesc și cad

Uneori, legumicultorii se confruntă cu o problemă când răsadurile de castraveți încep să se usuce după încolțire. Pentru a răspunde la întrebarea dacă plantele pot fi refăcute, trebuie să știți cauza problemei.

 • Motivul principal pentru care frunzele se usucă în varza tânără acasă sau în paturi este lipsa luminii. În acest caz, recipientul cu răsaduri trebuie să fie rearanjat într-un loc deschis și însorit. Pentru a planta castraveți cu semințe, trebuie să alegeți o zonă în care lumina soarelui cade liber.
 • Un alt motiv pentru care castraveții mor este nerespectarea condițiilor de transplant într-un loc permanent. Cu un transplant târziu, tufișurile devin prea mari și puternice și le este mai dificil să se rădăcinească într-un loc nou. Transplantul timpuriu duce la faptul că planta imatură nu rezistă slab la factorii de mediu adversi.
 • Lăstarii tineri mor adesea din cauza udării necorespunzătoare. Un exces sau o lipsă de umiditate duce la faptul că tulpina și frunzele încep să își piardă formă.
 • Răsadurile se pierd din cauza plantării prea dense. Odată cu germinarea bună și prietenoasă, răsadurile încep să se simtă rău. Varza împiedică curgerea liberă a luminii și a aerului și apare o deficiență de nutrienți. Prin urmare, este important să păstrați o distanță în timpul semănatului.
 • O cantitate dezechilibrată de oligoelemente din sol poate schimba, de asemenea, aspectul răsadurilor în câmp deschis. Îngrășământul în exces poate arde rădăcinile slabe. Drept urmare, întreaga plantă poate muri. Lipsa de nutrienți duce și la ofilirea frunzelor.
 • Lăstarii plantați trebuie îngrijiți constant. Răsadurile de castraveți se ofilesc datorită înfundării paturilor cu alte plante mai puternice. Prin urmare, trebuie să scăpați de buruieni în timp, care devin adesea purtători de infecție, umbriți paturile și împiedicați circulația aerului.

castraveții se ofilesc

Dacă, după plantarea răsadurilor, tufișurile din grădină se usucă și cad, motivul se poate datora deteriorării rădăcinilor în timpul transplantului, plantării prea târzii sau timpurii, temperaturii scăzute a aerului noaptea, infecției sau atacului dăunător. Deoarece castraveții nu își înrădăcină bine într-un loc nou, mulți legumicultori preferă să folosească semințe încolțite pentru plantare pe un șantier.

Motivele pentru care răsadurile de castraveți dispar în seră sunt aproape aceleași.Factorii nefavorabili suplimentari pentru faptul că răsadurile de castraveți care se usucă în seră pot fi ventilații rare, umiditate ridicată și condiții incorecte de temperatură. Nu trebuie admise proiectele în timpul ventilației.

plantarea răsadurilor

Recomandări importante dacă se observă ofilirea la răsadurile de castraveți din seră. Ce sa fac? Camera trebuie să fie ventilată regulat. Se recomandă să umbriți acoperișul de seră în timpul soarelui activ.

De ce mor răsadurile de castraveți, boli

Un alt motiv comun pentru care plantele pot muri sunt infecțiile. Chiar și îngrijirea corespunzătoare nu garantează că castraveții vor suferi boli fungice. Problema poate apărea cu răsaduri, atât acasă, cât și în grădină. Prin urmare, este imperativ să cunoaștem semnele care vor ajuta la determinarea faptului că răsadurile de castraveți sunt bolnave. Trebuie să știți și ce să faceți când mor răsadurile de castraveți.

sunt infecții

În cazul în care regimul de temperatură nu este stabil sau varza este udată cu apă rece, imunitatea scade și poate apărea o boală precum mucegaiul pudră. Pe tulpinile subțiri, frunzele încep să se slăbească, apare o floare albă. Apoi frunzele se îngălbenesc și planta moare. Este important să crești puieți în condiții calde și apă numai cu apă caldă, așezată. Cum să tratezi în cazul unei probleme? Poate fi tratat cu Hom, Quadris sau Topaz.

Peronosporoza apare ca mici pete galbene pe frunze, care cresc treptat. În interiorul frunzei se formează o floare cenușie. Frunzele răsadului de castraveți se usucă, apoi întreaga plantă moare complet. Motivul poate fi un regim incorect de irigare, fluctuațiile temperaturii aerului. Pentru a combate problema, se utilizează lichidul Bordeaux, medicamentele Ridomil, Kuproksat și Ordan.

boli fungice

Fusarium începe cu putrezirea sistemului radicular, iar apoi partea solă a plantei începe să se usuce și să putrezească. Medicamente precum Trichodermin, fitocid pot face față infecției.

Castraveții mor din cauza unei boli precum sclerotinoza. În faza inițială, se caracterizează prin apariția mucegaiului pufos. Apoi încep să se formeze pete întunecate și planta moare. Un medicament eficient Fitosporin M. va ajuta la salvarea de la moarte.

boala sclerotinoza

Dacă piciorul de puieți tineri se usucă și devine negru, atunci acesta poate fi, de asemenea, un semn al unei boli fungice. Este denumit popular Piciorul Negru. Infecția se răspândește foarte repede, așa că trebuie să începeți lupta cât mai devreme. Pentru a nu pierde întreaga plantă, udarea trebuie redusă, se recomandă mulcirea, tratarea tufișurilor cu o soluție de permanganat de potasiu. Dintre medicamente, puteți alege Bactofit, Fitosporin, Fitolavin.

O invazie a dăunătorilor poate deveni motivul pentru care răsadurile de castraveți pot cădea și se usuca. Tulpina se usucă, frunzele se ondulează și se îngălbenesc, apar pete de diferite culori. Pe frunze, cel mai adesea pe interior, puteți găsi insectele în sine sau larvele lor. Cel mai comun dăunători de castraveți este afidele de pepene galben, acarianul păianjen, fluturele albastru, mușca încolțită.

fitosporina și fitolavina

Putregaiul rădăcinii face ca tulpina să devină mai subțire la răsad și frunzele apar letargice. Se poate rupe curând. Cauza acestei boli fungice este udarea paturilor cu apă rece, hrănirea frecventă cu aceeași componentă, un exces de umiditate sau fluctuații bruște ale temperaturii. În timpul tratamentului, toate erorile sunt corectate, cenușa de lemn și nisipul sunt presărate în jurul trunchiului.

Printre varza de uscare, trebuie să le alegeți pe cele mai sănătoase și să le transplantați în alt loc. Este mai bine să scoți plantele bolnave departe de grădină și să le arzi. Dacă boala fungică progresează, atunci trebuie să scăpați de toate răsadurile și, dacă mai este timp, plantați din nou semințele. În primul rând, trebuie dezinfectate și păstrate în soluții pentru îmbunătățirea imunității.

varza uscată

Cum să îngrijești răsadurile de castraveți

Procesul continuu de creștere depinde de îngrijirea corespunzătoare a răsadului tânăr. Plantele sunt rareori susceptibile la boli, au un sistem puternic de rădăcină și permit recoltarea mult mai devreme. Este obligatoriu să respectați toate regulile atunci când plantați semințe și aveți grijă de puieți.

După ce semințele de castraveți sunt plantate, recipientul este acoperit cu folie și îndepărtat într-un loc cald. Primele lăstari trebuie să eclozeze aproximativ o săptămână. Recipientul este deschis și mutat într-un loc bine luminat. Se recomandă să se subțire răsadurile, lăsând doar lăstari puternici, cei slabi trebuie tăiați și nu scoși de rădăcini.

acoperit cu folie

Cultivarea castraveților conform tuturor regulilor va evita multe probleme neplăcute.

 • Castraveții germinează mai bine și mai repede într-o cameră caldă. Temperatura optimă pentru creșterea răsadurilor este considerată a fi de aproximativ 21 de grade în timpul zilei și de 18 grade noaptea.
 • Ar trebui să fie suficientă lumină, dar trebuie evitată lumina directă a soarelui, altfel răsadurile se pot usca. Fără lumină, varza se întinde în sus și se luminează.
 • Plantarea ar trebui să fie protejată de proiecte. Dacă castraveții sunt crescuți într-o seră, atunci este imperativ să aerisiți camera zilnic.
 • Asigurați-vă că setați modul de udare. Apa destinată irigării trebuie să fie caldă. În partea de jos a containerului în care răsadurile răsad, ar trebui să existe găuri de drenaj.
 • La 12-14 zile de la apariția frunzelor se efectuează prima hrănire. O soluție pe bază de uree, mullein, excremente de pui este potrivită pentru castraveți. Următoarea hrănire se efectuează după 8 zile. Puteți folosi cenușă de lemn.
 • Unii legumicultori efectuează un cules pentru a câștiga rezistență în sistemul de rădăcini. Procedura se realizează devreme, când apare prima pereche de frunze. După cules, puteți vedea că răsadurile s-au ofilit, dar după două zile răsadurile sunt restabilite. Soluția de Epin și Humate restabilește mai rapid răsadurile.
 • Acele tufe care au crescut puternic sunt recomandate să ciupească.
 • Cu o săptămână înainte de transplantarea răsadurilor în grădină, se realizează întărirea. Udarea este redusă, temperatura aerului redusă, este util să iei răsaduri afară pentru o perioadă.

răsaduri de transplant

Tufele de castraveți nu tolerează bine transplantarea. Cel mai convenabil este să plantezi în ghivece separate de turbă, atunci rădăcinile nu vor suferi în timpul transplantului. Udarea este oprită cu trei zile înainte de transplant. Solul trebuie să se usuce și să se lipească de rădăcinile plantei. Un germinat este plantat într-o gaură pregătită anterior în patul de grădină, împreună cu o grămadă de pământ. Sunt acoperite cu pământ, compactate și mulate.

tufe de castraveți

Cum să udăm în mod corespunzător răsadurile de castraveți

Castraveții sunt foarte pictori în ceea ce privește udarea. Udarea neîmplinită poate duce la ofilirea și uscarea genelor. Prin urmare, este atât de important să udăm corect răsadurile. Udarea ar trebui să fie moderată, nu trebuie admisă udarea solului, în caz contrar, răsadurile se vor rătăci. Apa trebuie să fie caldă (aproximativ 24 de grade), este mai bine să o colectați în avans, astfel încât să se așeze.

Este mai bine să udăm răsadurile nou apărute cu o lingură, astfel încât pământul să nu se erodeze și să expună rădăcinile. Pentru lăstarii tineri, este utilă utilizarea apei topite sau filtrate. Apa normală poate conține impurități dăunătoare.

udă răsadurile

Dacă castraveții au crescut împreună și după o săptămână au început să se usuce și să se îngălbenesc, în cele mai multe cazuri, acest lucru se datorează lipsei de umiditate. Mai ales problema apare pentru cei care, în loc de udat, pulverizează sau apă deseori, dar în porții mici.

Pentru a determina cât de des să udați paturile, trebuie să țineți cont de compoziția solului, temperatura și umiditatea din cameră și cantitatea de lumină solară. Solul nu trebuie să se usuce complet. Puteți adânci un băț de lemn de-a lungul marginii containerului. Solul trebuie să fie umed și liber la atingere. Răsadurile vor trebui udate aproximativ de două ori pe săptămână. Răsadurile, care sunt completate, se recomandă să fie udate mai des.

urcat împreună

Regula de bază a modului de udare a răsadurilor de castraveți nu este doar apa caldă. Este important să nu-l lăsați pe frunze. Udarea se efectuează dimineața, cel târziu la 11 ore.

Exista reguli și modul de udare a castraveților într-o seră sau seră... Apa în timpul irigării nu trebuie turnată la rădăcină. Cel mai bine este să lăsați solul din jurul rădăcinii uscate. Răsadurile de seră sunt udate între rânduri.

regula de udare

opinii
 1. Julia
  3.03.2019 11:26

  Am avut o astfel de problemă din cauza îngrășămintelor selectate în mod necorespunzător, am folosit prea multe dintre ele, așa că răsadurile au murit. Acum folosesc doar îngrășăminte minerale, îngrășăminte organice rar.

  A raspunde
 2. Natalia
  11.11.2019 14:42

  Salut. Locuiesc în regiunea Irkutsk. Am construit o seră de iarnă. S-a dovedit a fi greu de cultivat castraveți. Am nevoie de o persoană inteligentă în această problemă. Pentru a vă spune cum și ce să faceți în timp util ..

  A raspunde
  • admin
   11.11.2019 13:28

   O zi buna. Desigur, în astfel de condiții climatice, este dificil să cultivi legume timpurii. Dificil, dar posibil! Și profitabil)))
   În primul rând, aș dori să știu ce fel de seră ai: dimensiunea acesteia, cu ce este acoperită, cu ce fel de încălzire se presupune. De preferat cu o fotografie, deci va fi mai clar.
   Următoarea întrebare va fi - ce hibrizi aveți de gând să crească și când intenționați să începeți plantarea? Dacă nu ați decis încă, vă vom ajuta să rezolvați și această problemă. Poate necesita, de asemenea, iluminare suplimentară a plantelor, în funcție de durata orei de zi.

   A raspunde
   • Irina
    4.04.2020 11:27

    Bună ziua, și poate că m-ar solicita de la distanță, pe baza fotografiilor, poveștilor mele, cum și ce să fac, când și cum să fertilizez, să procesez. Am cultivat castraveți Kibriya într-o seră de casă și sunt atât de morți, încât renunț doar să îi privesc.

    A raspunde
    • admin
     4.04.2020 14:46

     Bună ziua, hai să încercăm.

     A raspunde
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac