De ce marginile frunzelor de castravete se îngălbenesc și ce să facă

Castravetele este o plantă destul de delicată, care începe imediat să reacționeze la îngrijirea necorespunzătoare, la schimbările de temperatură sau la solul necorespunzător. De aceea, mulți legumicultori se confruntă cu o problemă când frunzele de castravete se îngălbenesc la margini. După ce ați găsit primele semne ale unor astfel de modificări pe tufișuri, trebuie să începeți imediat să tratați castraveții.

De ce frunzele se îngălbenesc

Înainte de a începe să combateți îngălbenirea frunzelor de castraveți, trebuie să vă familiarizați cu principalele cauze ale acestei probleme.

Diferențe de temperatură

Destul de des, pe frunzele de castraveți apar pete galbene datorită faptului că tufișurile sunt cultivate în condiții de temperaturi instabile. Castraveții adoră căldura și, prin urmare, datorită schimbărilor bruște de temperatură, nu numai marginile frunzelor de castraveți se pot îngălbeni, dar și creșterea lor se poate opri.

Când crești răsaduri într-o seră, trebuie să monitorizezi cu atenție temperatura din cameră. Nu ar trebui să fie prea mare, deoarece aceasta activează dezvoltarea bacteriilor și duce la putrezirea rădăcinilor.

scade temperatura

Suprafață nepotrivită de creștere

Uneori, culoarea frunzelor de castraveți începe să se schimbe din cauza unui loc nepotrivit pentru cultivarea legumelor. Pentru ca castraveții să nu aibă boli, este necesar să alegeți zone cu iluminare bună pentru cultivarea lor. Totuși, această plantă are nevoie și de umbră. Prin urmare, este necesar să ridicați un loc în grădină care ar fi parțial umbrit, astfel încât castraveții să nu fie fierbinți și frunzele lor să nu se îngălbenesc.

site nepotrivit

Lipsa componentelor nutritive

Se știe că castraveții sunt pretențioși pe sol și, prin urmare, dacă există o cantitate insuficientă de nutrienți în ea, atunci frunzele de castraveți se îngălbenesc și se usucă. Cel mai adesea, această problemă apare din cauza lipsei de fertilizare cu azot. Cu o lipsă de azot, frunzele inferioare încep să se îngălbenesc și fructele încep să se onduleze.

Când apar semnele de mai sus, trebuie să se adauge în sol 3-4 găleți de gunoi de grajd de anul trecut. Pământul nu trebuie adăugat prea mult gunoi, deoarece acest lucru poate duce la moartea plantei.

lipsa componentelor

Udarea

Unii legumicultori asociază aspectul unei acoperiri galbene pe frunze cu udare necorespunzătoare. Cel mai adesea, marginile frunzelor unui castravete se îngălbenesc cu umiditate insuficientă vara. Cu toate acestea, uneori această problemă apare din cauza unui regim incorect de udare. La urma urmei, mulți preferă să apeze legumele deseori și puțin câte puțin. În acest caz, pur și simplu nu va exista suficient lichid pentru a pătrunde în stratul adânc de sol unde se află rădăcinile castraveților. Aceasta duce la epuizarea sistemului radicular și la apariția treptată a unor pete galbene pe frunzele de la castraveți.

udarea pe pământ

Făinarea

Uneori planta devine galbenă după apariția mucegaiului pudră. Este destul de simplu să determinați o astfel de boală la castraveți. În primul rând, apare o pată albă pe frunzele inferioare ale castraveților. După o săptămână, boala se răspândește treptat la frunzele din partea superioară a tufei. Mai întâi, marginea lor începe să se îngălbenesc, iar apoi frunzele se usucă. Dacă mucegaiul praf nu este vindecat în timp util, atunci toate frunzele vor cădea și planta va muri.

Puteți scăpa de boală cu ajutorul medicamentelor Zaslon sau Topaz. Se recomandă utilizarea lor înainte ca primele fructe să se formeze pe tufișuri.

făinarea

Fusarium

Un alt motiv pentru care apare o frunză galbenă pe frunze este Fusarium. Din cauza acestei boli fungice, toate capilarele plantelor sunt blocate, ceea ce complică furnizarea de nutrienți frunzelor. În cele mai multe cazuri, chiar și tratamentul în timp util al bolii nu ajută la salvarea tufișurilor infectate, iar acestea mor. De aceea, se recomandă să scăpați de tufișul care începe să se îngălbenesc din timp, astfel încât boala să nu se răspândească la plante sănătoase.

boala fungica

Ce să faci dacă tufișurile se îngălbenesc

După ce ați dat seama de ce pot apărea frunze îngălbenite la castraveți, vă recomandăm să vă familiarizați cu principalele metode de tratare a galbenului. Există câteva remedii destul de comune care pot ajuta la îndepărtarea nuanței gălbui din castraveți.

tufele ingalbenitoare

Fitosporin

Dacă pe frunza de castravete apare o pată galbenă, atunci se poate pulveriza cu Fitosporin. Ajută la eliminarea rapidă a gălăgirii și la vindecarea plantei de multe boli. Acest medicament este recomandat pentru utilizare în perioada de înflorire sau în creștere, deoarece în această perioadă este mai bine absorbit de plante.

Înainte de a utiliza Fitosporin pentru tratamentul tufișurilor, trebuie făcută o soluție de lucru. Pentru a face acest lucru, adăugați aproximativ 15-20 de grame de medicament la cinci litri de apă fiartă. Lichidul rezultat este amestecat și infuzat timp de 30-40 minute. Castraveții sunt pulverizați o dată pe săptămână timp de o lună. Nu este recomandat să faceți acest lucru pe vreme înnorată, deoarece ploaia va spăla rapid Fitosporin de frunze.

medicament fitosporină

Oxyhom

Mulți grădinari, când frunzele de castraveți se îngălbenesc, le pulverizează cu Oxyhom. Acesta este un instrument destul de eficient cu care puteți scăpa rapid de boli în orice stadiu al dezvoltării lor. Oxyhom poate fi folosit nu numai pe stradă, ci și în sere.

Medicamentul este disponibil sub formă de pulbere, înainte de procesarea răsadurilor de castraveți, este necesar să se pregătească o soluție de lucru. În timpul pregătirii sale, la 10 litri de apă se adaugă aproximativ 20-30 de grame de Oxixom. Amestecul creat este pulverizat pe suprafața frunzelor cu un pistol pulverizat de două ori pe lună. Intervalul dintre fiecare pulverizare trebuie să fie de aproximativ 14-15 zile.

Oxyhom pentru castraveți

Topaz

Când frunzele au o margine ușoară în jurul marginii, ar trebui să utilizați fungicidul Topaz. Cu acest instrument, puteți vindeca tufe de mucegai pudră și alte boli cauzate de bacteriile fungice. Topazul poate fi utilizat nu numai pentru tratamentul răsadurilor deja infectate, ci și pentru prevenire.

Fungicidul vine sub diferite forme, dar este recomandat să cumpărați Topaz sub formă de pulbere. Pentru a prepara o soluție din acesta, se adaugă 20 de grame de medicament la 10 litri de apă. În timpul procesării, trebuie să se consume aproximativ doi litri de Topaz pe metru pătrat de pământ. Plantele trebuie pulverizate de două ori pe lună. Dacă după aceea granița galbenă nu dispare, atunci utilizarea medicamentului este prelungită cu încă o lună.

topaz pe pământ

Quadris

Dacă jantele frunzelor se îngălbenesc la margine, atunci puteți scăpa de această problemă cu ajutorul lui Quadris. Fungicidul a fost dezvoltat pentru a combate îngălbenirea și pentru a proteja legumele de boli. Cu ajutorul acestuia, puteți scăpa de mucegaiul pudră, de spurcarea târzie și de mucegai pudră.Quadris imediat după pulverizare pătrunde în frunze și le protejează de atacurile ulterioare ale agenților patogeni.

ajutor din quadris

Înainte de a utiliza Quadris, va trebui să începeți să creați un amestec de lucru. Pentru a face acest lucru, un sfert de recipient de 10 litri va trebui să fie umplut cu apă. Apoi se adaugă la lichid 200 ml de Quadris. Soluția este bine amestecată, după care se adaugă alți 2-4 litri de apă în recipient. Amestecul pregătit trebuie utilizat în decurs de 24 de ore, deoarece atunci nu va fi posibil să prelucrați legumele cu acesta.

Se recomandă să se ocupe cu prelucrarea castraveților în absența completă a vântului, astfel încât lichidul să nu pulverizeze în grădină culturile vecine.

prelucrarea castraveților

Cum să hrănești castraveții

Se recomandă să alimentați regulat castraveții cu îngrășăminte cu azot, deoarece din cauza lipsei lor, frunzele încep să-și schimbe culoarea. În acest caz, fertilizarea cu azot trebuie făcută nu foarte concentrată, pentru a nu arde accidental tufișurile. Pentru a pregăti soluția de fertilizare, adăugați 20-30 de grame de îngrășământ la 5-7 litri de apă. După aplicarea îngrășămintelor cu azot, castraveții trebuie adăugați cu apă caldă.

hrănește castraveții

De asemenea, cu ajutorul azotului se poate efectua alimentarea foliară. În acest caz, soluția va fi pulverizată pe tufișuri cu o sticlă pulverizată.

pansament foliar

Concluzie

Nu este un secret faptul că marginile frunzelor de castraveți adesea se îngălbenesc și acest lucru duce la moartea plantei. Legumicultorii novici nu știu să facă față cu gălățimea frunzelor. Pentru a scăpa de această problemă, este necesar să se identifice cauzele îngălbenirii și să se selecteze cele mai potrivite remedii pentru combaterea acesteia.

moartea plantelor

opinii
  1. Igor
    6.06.2018 11:12

    Gălățimea frunzelor de castraveți este o problemă neplăcută, dar pentru o mai bună creștere folosesc BioGrow și nu trebuie să regretați alegerea, instrumentul este fain, rezultatul este evident, îl puteți folosi.

    A raspunde
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac