Cum să păstrezi gâștele ca animal de companie într-un apartament și dificultăți

Prezența în apartament a unor animale exotice sau doar ciudate care nu au fost niciodată considerate adecvate pentru păstrarea în interior rămâne populară. Oamenii dau naștere la animale sălbatice și reptile, porci ornamentali și păsări agricole. Prezența gâștelor într-un apartament are propriile dificultăți, pe care ar trebui să le cunoști înainte de a crește păsări într-o metropolă.

Caracteristici de menținere a gâștelor acasă

Gâsca este o pasăre mare. Pentru o dezvoltare normală, are nevoie de cel puțin 2 metri pătrați de spațiu. La urma urmei, nu fiecare proprietar își va permite să elibereze o gâscă în fiecare zi pentru a se plimba în jurul apartamentului. Principalele dezavantaje ale păsărilor mari care trebuie luate în considerare:

  • acestea nu sunt pisici, este aproape imposibil să-i înveți să meargă în tavă, gâștele mănâncă mult și rahat aproape peste tot dacă sunt în afara coliviei;
  • vara, gâștele sunt în plimbare în timpul zilei, este imposibil să oferi astfel de condiții în oraș, nimeni nu va permite păsărilor să mănânce peluze, iar pășunatul pentru câteva ore în fiecare zi este o sarcină imposibilă;
  • mănâncă până la 2 kilograme de masă verde sau fân pe zi, ar trebui să vă gândiți unde vor fi depozitate furajele, mai ales iarna;
  • gâște - păsări puternice cu voce tare, oamenii care trăiesc în spatele zidului nu vor fi încântați de un astfel de cartier;
  • ele trebuie plimbate sistematic și prevăzute cu o baltă sau cu posibilitatea de a înota în baie.

Păsările au nevoie de examene veterinare și vaccinări. Se vărsă de două ori pe an, așa că va fi o mulțime de puf și pene în apartament. Trebuie să se țină seama de natura păsărilor - gâștele sunt geloase și își amintesc de multă vreme ofensa.

Rase adecvate

Depinde de preferința gazdei. Toate rasele de gâște sunt împărțite în 3 tipuri: grele - când gâscă cântărește 7-9 kilograme, gâscă - până la 8 kilograme, mediu, care include cele mai multe rase ornamentale, rase ușoare, dacă gâștele adulte ating 4-6 kilograme. Casele fie dau naștere la păsări mari de 9-12 kilograme, ceea ce va uimi vecinii și prietenii, fie reprezentanții raselor decorative. De exemplu, păsările din rasa cretă au o culoare albă ca zăpada și un penaj foarte frumos.

Pregătirea camerei

Gâsca poate fi amplasată într-o cușcă pe un balcon vitrat sau loggie. Trebuie avut în vedere că, prin țipete, el este capabil să trezească vecini. Uneori, construiesc o mică aviară într-una din camere sau în cămară sau construiesc o cușcă potrivită. Dacă este stabilită o cămară pentru locuințele unui animal de companie, este necesară iluminare în ea (cel puțin 14 ore pe zi).

În cușcă sunt așezate o așternut, un băutor și un alimentator. Se spală zilnic.În plus față de alimentator, este necesar un recipient cu pietricele mici, acestea fiind necesare pentru o digestie normală. Apa trebuie să fie mereu în băutor. Paiele sau bărbieritul sunt utilizate pentru așternut. Pentru a evita mirosul, așternutul este schimbat zilnic. Pasărea trebuie eliberată din cușcă în fiecare zi pentru a se încălzi. O dată la 2-3 zile, gâsca trebuie să înoate pentru a menține penele curate și pentru a scăpa de excesul de puf.

gâște în apartament

Reguli de hrănire

Animalul de companie este hrănit de 3 ori pe zi. Vara, iarba proaspătă este necesară în dietă, iarna - fân, cel puțin 2 kilograme pe persoană pe zi. Dimineața și seara, se administrează cereale zdrobite (un amestec de porumb, ovăz, grâu). Păsările adulte consumă 300 de grame de amestec de cereale pe zi, împărțite în 3 doze.

Opinia expertului
Zarechny Maxim Valerievich
Agronom cu 12 ani de experiență. Cel mai bun expert în cabană.
Important: bobul este pre-zdrobit, turnat cu apă clocotită și lăsat să stea 3-4 ore. Cerealele integrale sunt greu de digerat pentru păsări.

În timpul zilei, pe lângă iarbă, ai nevoie de o mușcă de legume mărunțite fin (morcovi, sfeclă, dovlecei, cartofi). Persoanelor care locuiesc într-un apartament li se administrează carne tocată de 2-3 ori pe săptămână. Este o sursă de proteine. Dieta trebuie să conțină drojdie pentru furaje, sare, ulei de pește sau făină de pește. Pentru a îmbogăți dieta cu calciu, se adaugă brânză de vaci la bezeaua de legume, iar zerul este dat animalului de companie. Mâncarea trebuie să fie de înaltă calitate, legumele sunt curate, fără semne de mucegai și putregai.

În cazul în care un mic colibal se încadrează în educație (unul zilnic sau proprietarul a decis să achiziționeze un ou fecundat și a observat procesul de apariție), i se administrează ouă fierte, tocate fin. Din ziua a 5-a, brânza de căsuță este amestecată cu ouăle, o săptămână mai târziu, urzica proaspătă tocată fin este introdusă în dietă.

După 2-3 săptămâni, copilul este transferat treptat la o dietă pentru adulți. De asemenea, el are nevoie de acces constant la apa dulce. Gâștele preferă să se hrănească seara și noaptea, este necesar să se asigure că există mâncare seara în jgheab.

Igienă

Gâștele trebuie să se vierme de 2 ori pe an. Medicamentele sunt achiziționate de la o farmacie veterinară și sunt utilizate conform instrucțiunilor producătorului. Puteți primi sfaturi despre vaccinările necesare la cea mai apropiată clinică veterinară. Mai bine să găsești un sanctuar specializat în animale de companie cu pene. Goslings după vârsta de 3 săptămâni și păsările adulte ar trebui să fie scăldate de 2-3 ori pe săptămână fără utilizarea de detergenți. Este mai bine să colectați apă călduță pentru animalul dvs. de companie.

După procedurile de apă, gâzâitul trebuie așezat sub o lampă pentru a se usca, iarna, pur și simplu, așează cutia cu copilul mai aproape de bateria de încălzire. Labele sunt spălate după fiecare plimbare și pe măsură ce se murdăresc.

Posibile dificultăți

Principalele dificultăți apar cu toaleta. Animalul de companie nu este capabil să învețe să meargă în tavă, prin urmare, la ieșirea din casă, trebuie așezat într-un corral sau într-o cușcă. Este mai bine să-i tăiați aripile, o pasăre puternică și mare, după ce a decolat, poate face ravagii în apartament. Gâștele sunt îndepărtate și geloase, se obișnuiesc repede cu proprietarul, dar străinii pot ciupi și încerca să-i alunge din teritoriul pe care animalul îl consideră pe al său.

Este necesar să puneți deoparte un loc în apartament pentru depozitarea hranei și a materialului de așternut, amestecul de cereale poate fi preparat independent de produsele achiziționate în magazin, dar pot apărea probleme cu fânul pe timp de iarnă.

În captivitate, cu grijă bună, o gâscă poate trăi până la 30 de ani. Atunci când intenționați să aveți un animal de companie cu pene într-un apartament din oraș, trebuie să vă evaluați în mod obiectiv capacitățile, deoarece pasărea nu este foarte potrivită pentru păstrarea în interior. Desigur, există întotdeauna o opțiune de a-l găti cu mere pentru masa festivă, dar aceasta nu este cea mai bună soluție.

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac