Desene pentru crearea unei case pentru gâște și rațe cu propriile mâini, un plan de stilou

Dacă doriți să începeți să păstrați și să creați păsări de curte, trebuie să aveți grijă de construcția și echipamentul unei case pentru gâște și rațe. Vor locui în casa de păsări de curte tot anul, așa că trebuie să fie de bună calitate. Luați în considerare cum și din ce materiale puteți construi o casă, ce instrumente aveți nevoie pentru acest lucru și cum să echipați o cameră pentru păsările de iarnă.

Caracteristici structurale

Orice casă de pasăre, indiferent de clădire, ar trebui să fie spațioasă, caldă, uscată și ușoară. În prima etapă, trebuie să calculați suprafața spațiilor, în funcție de numărul viitoarelor animale. Pentru 1 mp m. nu trebuie să fie mai mult de 3 păsări de rasă cu o greutate medie a corpului. Este imposibil să așezați gâște sau rațe într-un spațiu limitat pentru ei, conținutul aglomerat duce la boli.

Casa de pasăre ar trebui să aibă ferestre cu o suprafață suficientă pentru a o lumina, pentru iluminatul de iarnă, trebuie prevăzute lampile care vor fi aprinse seara și dimineața. Prăjituri, hrănitori și băutori ar trebui să fie instalați în casă. Dotati un sistem de ventilatie.

Opinia expertului
Zarechny Maxim Valerievich
Agronom cu 12 ani de experiență. Cel mai bun expert în cabană.
Lângă casa de păsări de curte, trebuie să aranjați un stilou pentru plimbarea păsării. Mărimea sa ar trebui să fie de cel puțin 2 ori mai mare decât pătrâna sau pârâul. Coralul trebuie să fie închis cu o plasă, să pună un recipient cu apă în ea pentru baie.

Desene și planuri

Desenul va depinde de dimensiunea casei de păsări de curte. Este necesar să se determine locația ușilor, ferestrelor, dimensiunile acestora, înălțimea pereților, acoperișurilor. Atunci trebuie să alegeți ce material vor fi pereții, podeaua, tavanul, acoperișul. Pentru păstrarea verii de gâște și rațe, puteți construi o casă din lemn, pe tot anul - din cărămizi sau blocuri. Când cumpărați materiale, trebuie să le luați cu o marjă de aproximativ 20%, astfel încât să fie suficient pentru construcție.

casă pentru gâște și rațe

Ce instrumente și materiale vor fi necesare

Pentru a construi o casă pentru gâște și rațe, trebuie să vă aprovizionați cu materiale de construcție: cărămizi, blocuri, scânduri, clapboard. Cumpărați nisip, pietriș și ciment pentru așezarea fundației, material de acoperire pentru acoperiș, ochiuri de armare. Din unelte veți avea nevoie de lopată, burghie, ciocan, râșniță, ferăstrău, cuie, șuruburi.

Cum să faci un șopron pentru gâște și rațe cu propriile mâini

Puteți construi o casă pentru gâște și rațe. Un șopron mic nu va necesita prea mult timp de construcție și efort. Haideți să aruncăm o privire la modul de construire a unei case scânduri ușoare.

Marcarea parcelei

Un loc pentru o casă de pasăre ar trebui să fie ales în apropiere de clădiri, pe un loc unde nu numai o casă, ci și un corral poate fi amplasat liber. Trebuie poziționat astfel încât să poată fi abordat cu ușurință.

casă pentru gâște și rațe

fundație

Adâncimea bazei de fundare depinde de încărcătura pereților, de greutatea materialului din care vor fi confecționate. Nu este necesară o bază de cărămidă sau beton pentru a sprijini pereții de cherestea. Puteți pune clădirea pe rafturi sau grămezi joase. Pentru rafturi, puteți utiliza țevi de oțel, acestea trebuie să fie adâncite cu 35-40 cm și umplute cu mortar de ciment pentru întărire.

Acoperiți spațiul de sub podea cu lut expandat, piatră zdrobită sau alt material fin.

pereţi

Pereții sunt construiți din plăci de grosime medie. Din exterior, acestea pot fi izolate cu pâslă de acoperiș. Acest lucru nu numai că va face clădirea caldă, ci va împiedica formarea pescajelor. Ferestrele și ușile pot fi folosite vechi, de exemplu, cele rămase după înlocuire într-o zonă rezidențială.

casă pentru gâște și rațe

Acoperiş

Pe o casă de rațe, puteți face un acoperiș sau un acoperiș, dacă intenționați să depozitați fân sau alte furaje în mansardă. Puteți acoperi acoperișul cu ondulină, ardezie, plăci acoperite cu pâslă de acoperiș pe partea de sus, plăci ceramice. Principalul lucru este că acoperișul nu se scurge, nu lasă frigul să treacă.

Echipament pentru gâscă iarna

În regiunile în care iernile sunt reci, problema încălzirii va trebui rezolvată. Într-o cameră caldă, rațele și gâștele se simt bine, femelele se grăbesc iarna. Temperatura din casă în sezonul rece nu trebuie să scadă sub 10 ° C. Pentru încălzire, puteți utiliza lămpi cu infraroșu (într-o cameră mică), de 8-10 mp. m trebuie să instalați o lampă de 250 de wați. Cea mai ușoară modalitate de a încălzi o casă pentru un animal mare este cu calorifere sau sobe încălzite cu lemne.

Pe lângă căldură, pasărea va avea nevoie de iluminare. Nu se vor grăbi într-o cameră întunecată. Ora de vară și iarna ar trebui să fie egală cu 10-12 ore.Pentru 1 pătrat. m. zona casei ar trebui să aibă o iluminare de 5 wați. Aflându-se într-o lumină de rață sau păsări, păsările rămân active și productive.

casă pentru gâște și rațe

O condiție prealabilă pentru păstrarea rațelor și a gâștelor în timpul iernii este prezența așternuturilor groase și calde pe podea. Fără ea, pasărea își poate îngheța picioarele sau poate prinde o răceală. Stratul de gunoi din lunile de iarnă trebuie să aibă cel puțin 15 cm. Este fabricat din paie uscată, curată, fân, rumeguș. Iarna, nu se schimbă, după poluare, se toarnă un strat subțire nou. Este important să evitați contaminarea și umezirea excesivă a gunoiului, trebuie să fie uscat.

Chiar și iarna, gâștele și rațele trebuie plimbate, desigur, în zilele în care gerul este ușor. Prin urmare, pe zona de mers, trebuie să presărați paie, rumeguș sau turbă. De asemenea, blocați ochiurile cu material dens pentru a-l proteja de vântul rece. Nu poți plimba pasărea doar în ninsori și înghețuri severe.

Nu este dificil să construiești o casă pentru rațe și gâște pe un teren privat. Puteți adapta o cameră de utilitate inutilă pentru asta, iar dacă nu este acolo, construiți o casă de la zero. Pentru construcție, veți avea nevoie de materiale și instrumente standard și de cunoștințe simple despre construcție. O casă de pasăre construită în mod corespunzător va servi mai mulți ani, fără a fi nevoie de reparații majore. Este posibil să crească și să crească păsări de orice fel, nu numai rațe și gâște. Trebuie doar să calculați corect numărul de persoane pe metru pătrat de suprafață.

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac