Reguli pentru eclozarea gălăgiilor într-un incubator acasă și o masă de temperatură

Creșterea păsărilor de curte într-un incubator este dificilă și supărătoare. Fără cunoștințe adecvate și chiar puțină experiență, nimic nu poate veni din asta. Luați în considerare regulile pentru eclozarea muschiului într-un incubator la domiciliu, în special pregătirea ouălor, depozitarea lor, condițiile corecte de incubație, secvența procesului, momentul când ecloziile pot ecloza.

Pregătirea gâștelor

Gâsca, din care este planificat obținerea ouălor pentru incubație, trebuie hrănită în mod corespunzător. Hrana trebuie să fie saturată de nutrienți, minerale, vitamine, calciu. Dacă hrănirea este incorectă, inadecvată, nu se poate aștepta ca păsările să producă ouă de calitate adecvate incubării. Vor apărea de la ei niște gâfâieli slabe și non-viabile, în ciuda faptului că totul a fost făcut corect.

Gâștele ar trebui să se grăbească în cuiburi curate, unde vor fi confortabile și libere. Trebuie să fie acoperite cu paie sau fân. Ouăle trebuie alese în fiecare zi. Gâștele se grăbesc mai ales dimineața, în timpul zilei trebuie să verificați cuiburile și să selectați ouăle, verificați seara, astfel încât să nu rămână nimic. Adesea, gâștele își ascund ouăle sub un strat de puf, așa că trebuie să verificați cu atenție totul. Trebuie să luați materii prime în fiecare zi, deoarece numai în acest caz, gâștele continuă să se grăbească. Dacă ouăle sunt lăsate în cuib, femela poate sta pe ele singură.

Cum să alegi ouăle?

Sortează materialul imediat după colectare. Pentru incubator, selectați ouă mari și mijlocii, cu forma corectă. Cu o cochilie densă, întreagă, pe care nu ar trebui să existe nici o apăsare, pete, fisuri. Prea mici, cu defecte, cele vechi nu sunt potrivite pentru așezare, pâlcurile slabe vor ecloza din ele, ceea ce va afecta. Sau puii nu vor ecloza deloc.

Aplicația ovoscopului

Tot materialul care a trecut de prima etapă de selecție trebuie luminat pe un ovoscop. În interior, nu trebuie să existe pete întunecate, incluziuni, gălbenușul ar trebui să fie centrat. Toate ouăle cu defecte nu sunt potrivite pentru incubație.

eclozionarea căldărilor într-un incubator acasă

Dezinfectarea materiilor prime

Dezinfectarea crește rata de eclozare a puii și menține sănătatea lor. Necesitatea acestei proceduri se explică prin faptul că virușii și bacteriile rămân pe suprafața cochiliei, care în timpul incubării pot pătrunde în mijloc și distruge embrionul. Materialul poate fi dezinfectat în 3 moduri: cu o soluție de peroxid de hidrogen, permanganat de potasiu sau oțet.

Opinia expertului
Zarechny Maxim Valerievich
Agronom cu 12 ani de experiență. Cel mai bun expert în cabană.
Se prepară o soluție de 1,5%, turnată într-un recipient, unde ouăle sunt scăzute timp de 3-5 minute. Apoi sunt spălate cu apă curată și uscate.

De asemenea, incubatorul trebuie dezinfectat. Mai întâi clătiți toate părțile amovibile, ștergeți-le cu peroxid sau soluție de permanganat de potasiu, ștergeți din nou cu apă curată și uscați bine. După fiecare depunere a unui lot nou de ouă, incubatorul trebuie curățat și dezinfectat, altfel va deveni un loc de reproducție pentru infecții.

Depozitarea ouălor în timpul acumulării de materii prime

Perioada de valabilitate a materialului de incubație este de cel mult 7 zile. Acestea trebuie păstrate la o temperatură de 6-12 ° C și o umiditate de 70%, descompuse în 1 strat. Nu puteți păstra la frigider, este mai bine să alegeți o cameră rece pentru asta.

Cum să incubați ouăle

Pentru ca totul să meargă fără probleme, trebuie să urmați regulile de incubație. Și, de asemenea, pentru a evita greșelile de bază care pot duce la moartea embrionilor.

Greșeli majore

Dacă incubația are loc la o temperatură care depășește temperatura admisă, pârâiașii sunt ecloși mai devreme decât este necesar. Au picioarele subțiri, pubescența slabă. Dacă supraîncălzirea este puternică, este posibil ca puii să nu ecloze deloc. La temperaturi scăzute, urletele apar mai târziu decât data stabilită, unele dintre ele ciugulesc, dar nu ies din ou. Cei care au apărut au picioare groase și lungi în jos. Aceasta înseamnă că sunt mai dezvoltate decât este necesar.

Din cauza lipsei de umiditate, puii eclozează slabi, nu pot ciuguli coaja și părăsesc oul. Și datorită întoarcerii neregulate a ouălor în timpul incubației, este posibil ca embrionul să nu se dezvolte, deoarece este lipit de unul dintre pereți. Pentru a îndepărta pâlpâiele fără pierderi, trebuie să monitorizați în mod constant temperatura, umiditatea, să o predați și să le răciți.

eclozionarea căldărilor într-un incubator acasă

Cum se depun ouă

Înainte de a depune ouăle, trebuie să le încălziți corespunzător - păstrați-le în cameră timp de 8 ore. Nu pot fi depuse cele reci, sunt acoperite de condens, care înfundă porii, iar embrionul se sufocă. Dacă materialul nu are aceeași dimensiune, atunci mai întâi trebuie să puneți ouă mari, de dimensiuni medii, după 4 ore. Acest lucru se datorează faptului că, în ouăle mari, creșterea păsărilor durează mai mult. Diferența de timp este necesară pentru ca excreția să fie simultană. Ouăle de gâscă sunt plasate orizontal în incubator.

Perioade de incubație

Perioada de incubație este împărțită în 5 părți. În timpul fiecăruia, trebuie să mențineți o anumită temperatură și umiditate, întoarceți și răcoriți materialul.

Perioada (în zile)TemperaturaUmiditateRăcirePulverizareTurn
1-837,7 ° C55%nunude 5 ori
9-1537,7 ° C47%nunude 4 ori
16-2737,7 ° C47%De 2 ori pe zi, timp de 15-20 de minuteDe 2 ori pe zide 4 ori
2837 ° C85%De 2 ori pe zi, timp de 15-20 de minuteDe 2 ori pe zinu
29-3037 ° C85%De 2 ori pe zi, timp de 15-20 de minuteDe 2 ori pe zinu

Întoarcerea și stropirea zidăriei

Rotirea ouălor de gâscă este necesară pentru ca embrionii să nu se lipească de coajă. În prima săptămână, acest lucru trebuie făcut des - de 5 ori pe zi, apoi numărul de flipsuri trebuie redus la 4 ori. Înainte de eclozare, începând cu a 28-a zi, nu mai este necesar să se redea.

Pentru a ecloza pâlpâie fără pierderi, acestea trebuie răcite și pulverizate începând cu a 16-a zi de incubare. Se răcește 20 de minute de 2 ori pe zi, se pulverizează și de 2 ori. Pulverizați cu apă rece, nu rece.

Temperatură, ventilație și umiditate

Regimul de temperatură în timpul incubării gâfâielor rămâne aproape același - de la 1 la 28 de zile temperatura este de 37,7 ° С, de la 28 până la eclozare - 37 ° С. Umiditatea nu este atât de simplă. În prima săptămână este de 55%, de la a 9-a și a 28-a zi - 47%. În ultimele 3 zile de incubație, umiditatea trebuie menținută la 85%.

eclozionarea căldărilor într-un incubator acasă

Este important să respectați cu precizie parametrii de incubație; dacă oricare dintre ei este încălcat, embrionii pot muri.

Datele eclozionale

Eclozarea muschiului are loc în 29-31 de zile de incubație. De obicei se ciugulesc de pereții de coajă înșiși și ies din ou. Acest lucru se întâmplă cu cea mai mare parte a puiilor, dar unii nu se grăbesc să se nască.Până în a 31-a zi, nu este nevoie să-i ajuți pe pui, dacă grăbești ecloziunea prin mijloace artificiale, pot muri.

Dacă au trecut termenele limită și nu au eclozat, trebuie să le ajutați: străpungeți cu grijă cochilia, astfel încât aerul să poată pătrunde puii. Nu puteți elimina complet coaja. Apoi vor face totul singuri. Creșterea gălăgiilor într-un incubator nu poate avea succes decât dacă se respectă regulile. Este necesar nu numai să pregătiți materialul, să îl depozitați înainte de a pune, ci și să mențineți temperatura și umiditatea corectă în incubator. Erorile vor duce la decesul embrionilor și la o scădere a procentului de incubabilitate pentru muschi.

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac