Descrierea și caracteristicile gâștilor gri și ale rasei Tambov

Rasa de gâște gri Tambov este inclusă în grupul de rase de carne. Datorită productivității ridicate, rasa este populară nu numai în Rusia și țările vecine, ci și în țările străine. Luați în considerare descrierea și caracteristicile gâștelor Tambov, avantajele și dezavantajele rasei, cum să păstrați, să aveți grijă de păsări și cum să le hrăniți. Nu va fi de prisos să înveți cum să crești și să crești gâște acasă.

Istoria apariției

Lucrările de creștere a reproducerii rasei Tambov au fost efectuate în anii 30. Secolul XX în Ucraina. Noua varietate a fost derivată din rasa Romny și Toulouse. În timpul Marelui Război Patriotic, gâștele au fost duse în regiunea Tambov, unde s-a finalizat crearea rasei. Astfel, la rasa Tambov, există 2 tipuri intra-rasă - gâște ucrainene și Tambov. Pene de ambele tipuri sunt gri.

Pentru stocul de reproducție, au fost selectate păsările care au putut crește rapid în greutate, s-au distins prin viabilitatea și fertilitatea lor și ar putea fi hrănite cu furaje cu o valoare nutritivă scăzută. Gâștele gri sunt acum folosite pentru a crea rase noi, care se disting prin productivitate și adaptabilitate la condițiile diferitelor zone climatice.

Descrierea și caracteristicile gâștelor Tambov

Gâștele Tambov sunt mari, cu o dezvoltare puternică, au corpul lung, pieptul muscular, gâtul de lungime medie, capul mare. Cioc gros, culoare roșu-portocaliu, aceeași culoare a metatarsului. Un pliu pronunțat este vizibil pe burta păsărilor. Pena este cenușie, mai închisă pe spate decât pe cap, partea superioară a gâtului și pieptul. Pântecele este acoperit cu o pene albe. Greutatea gâștelor rasei Tambov este de 7-9,5 kg, gâștele - 6-6,5 kg. Femelele depun 3-4 duzini de ouă, fiecare cântărește 160-180 g. Harabilitatea muschiului este de 75%. Gâștele tambov sunt folosite de crescători ca improvizatori, obțin descendenți hibrizi de bună calitate.

Argumente pro şi contra

Argumente pro şi contra
rata de creștere a gâfâielilor, la 2,5 luni acumulează 4,5 kg greutate;
poate fi hrănit special pentru ficat gras;
poate fi cultivat fără rezervor;
poate fi păstrat într-o pășune;
plantele de gâște și cresc singuri păsările.

Nu există defecte la gâștele și gâștele rasei Tambov.

Întreținerea și îngrijirea păsărilor

Gâștele din selecția Tambov sunt crescute într-o casă de pasăre, în care ar trebui să fie spațioase. Ar trebui să fie alocată o suprafață de cel puțin 0,5 m pentru fiecare pasăre. Este necesară menținerea camerei uscate, calde și ușoare. Ar trebui să fie luminos chiar și în zilele de iarnă. Acest lucru este necesar pentru ca gâștele să depună ouă.

Nu trebuie să existe fisuri în pereți și tavan, astfel încât să nu se formeze pescajele, din care gâștele să poată răci.Dar frigul nu este atât de groaznic pentru ei, ei pot suporta o lovitură rece, trăind într-o casă de pasăre. Dar ar trebui să existe un strat de gunoi pe podea. Ca paie pot fi utilizate paie, praf de fân, turbă uscată, rumeguș sau bărbierit. Litiera trebuie să fie proaspătă, curată și uscată, iar bacteriile și virusurile pot crește în cele umede.

De asemenea, trebuie asigurată ventilația camerei. Picăturile de păsări, care se descompun, emană amoniac, care respiră gâștele. Sistemul de ventilație trebuie să elimine fumurile din casă. Prin urmare, trebuie să funcționeze fără probleme. Dacă nu există un sistem, atunci trebuie să ventilați manual gâtul - deschideți ușa și geamurile.

Gâscă gri Tambov

Gâștele Tambov iubesc plimbările și mișcarea activă. Activitatea fizică și aerul proaspăt îi fac mai puternici, mai sănătoși și cresc mai repede. Prin urmare, gâștele trebuie alungate zilnic la o plimbare în corral. Acolo, păsările ar trebui să petreacă 8-10 ore.Vara, pot fi ținute în stilou toată ziua și numai pentru seară pot fi conduse înapoi la hambar.

Reguli de hrănire

Pentru iarnă, mâncarea pentru gâște este mai bine pregătită pentru utilizarea viitoare. Deci vor fi mai ieftine și vor fi întotdeauna la îndemână. Atât iarna, cât și vara, femeile burgheze gătesc pentru păsări din cereale, culturi rădăcinoase grăuntite și legume. La acestea se adaugă mâncare osoasă, deșeuri de pește, premixuri, cretă și sare. Consistența mușchiului trebuie să fie umedă. Li se adaugă iarbă verde proaspătă. Acest ingredient pentru furaj este necesar, deoarece gâștele sunt păsări erbivore.

Opinia expertului
Zarechny Maxim Valerievich
Agronom cu 12 ani de experiență. Cel mai bun expert în cabană.
Dacă lângă curte există un rezervor, puteți conduce gâște acolo. Vegetația acvatică și viețuitoarele vor fi o hrană bună pentru ca păsările să câștige în greutate.

Gâștele pot năpusti pe iarba din pășune, așa că mulți fermieri de păsări de curte nu cosesc iarba, ci pur și simplu pasc animalele din cea mai apropiată pajiște. Seara, se hrănesc o dată cu bezea. Înainte de începerea ovipozitării, gâștele sunt hrănite cu preparate vitaminice și premixuri. Amestecurile pregătesc corpul pentru o perioadă în care se va cheltui multă energie și nutrienți.

Goslings-ul se hrănește mai întâi cu un amestec de ouă fierte, brânză de vaci, boabe mici și verdeață tocată. Când are 1,5 săptămâni, încep să hrănească rădăcinile și legumele mărunțite. Până la 1,5 luni, acestea sunt transferate la o dietă pentru adulți. Carnea de pasăre este crescută pentru îngrășare până la 5 luni.

Există o schemă pentru alimentarea gâștelor Tambov folosind hrana pentru păsări de curte. Furajul compus este ușor de utilizat, compoziția este selectată și verificată astfel încât amestecul să poată satisface necesitatea completă de nutrienți a organismului de gâscă. Când se hrănește cu furaje combinate, apa trebuie turnată constant în băutorii gâștelor.

Creșterea și cultivarea

Gâștele Tambov pot incuba ouă singure, până la 15 ouă sunt depuse. După eclozare, nu numai mamele, ci și tații au grijă de puiet. Familiile de gâscă ar trebui să fie compuse din reprezentanți de rasă rasă, pentru 1 mascul ar trebui să existe, în medie, 6-7 femei. Atunci când sunt încrucișate cu alte rase din rasele Tambov, se obțin păsări care au caracteristicile ambilor părinți, acestea sunt adesea mai tenace și mai rapide decât rudele lor de rasă pură.

Gâscă gri Tambov

Boli frecvente

Gâștele rasei Tambov sunt sănătoase, puternice, rezistente la frig. Rareori se îmbolnăvesc dacă locuiesc într-o cameră curată, luminoasă, caldă și ventilată.

Dar dacă regulile de întreținere și îngrijire nu sunt respectate, păsările adesea se îmbolnăvesc de boli infecțioase. Fără prevenire și tratament, pot ucide toate animalele.

Pentru a preveni apariția și răspândirea infecției în efectiv, trebuie să vă amintiți să curățați și să schimbați gunoiul, să spălați și să dezinfectați echipamentul. Dacă există semne de nereguli și tulburări, trebuie să consultați medicul veterinar. Medicul va putea să aleagă tratamentul adecvat, să stabilească cât trebuie să dureze.

Tulburările digestive și metabolice apar ca urmare a unei alimentații necorespunzătoare. Pentru a elimina cauza, trebuie să revizuiți dieta, să o reglați în favoarea alimentelor ușoare, dar nutritive.

Gâștele cenușii Tambov sunt crescute în Ucraina și Rusia, dar sunt populare în multe regiuni cu climă diferită. Păsările sunt apreciate de profesioniștii și amatorii de păsări de curte pentru creșterea rapidă, vitalitatea și producția de ouă. Rasa poate fi cultivată pentru carne pentru tine sau pentru vânzare în mini-ferme industriale sau private, precum și pentru a primi ouă pentru consumul propriu.

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac