Descrierea soiului de roșii Miracle Altai, caracteristici de cultivare și îngrijire

Roșia Mirai Altai a fost crescută de specialiști în ultimii ani ai secolului trecut, iar astăzi planta se află în registrul de stat al celor mai bune realizări de reproducere. Specialiștii și-au stabilit scopul de a crea roșii care să poată arăta un randament ridicat în climatul regiunilor sibiene. Datorită eforturilor specialiștilor, a apărut o varietate, numită Miracolul Altai. Descrierea soiului indică o posibilă cultivare în sere și în condiții de câmp deschis.

Caracteristica tomatei o clasifică ca un tip interdeterminat, adică creșterea tulpinii principale se produce constant. În câmp deschis, înălțimea tufei variază de la 1,3 la 1,6 metri. Într-o seră, această valoare poate fi puțin mai mare. Datorită creșterii mari, planta trebuie legată, în timp ce suporturile trebuie să fie mai mari decât creșterea principalelor trunchiuri.

Miracolul Altai

Planta are trunchiuri puternice, caracterizate printr-o rezistență bună și o nuanță de frunze verde smarald. Soiul Altai are o capacitate bună de stabilire a fructelor la temperaturi scăzute. Arbustul rezistă perfect la severitatea fructelor și nu se rupe, astfel încât nu este necesară legarea suplimentară a periilor.

Caracteristicile fructelor

Recenziile grădinarilor confirmă caracteristicile excelente ale tomatei. Primele pensule formează roșii mari, a căror greutate medie ajunge de la 300 la 350 de grame. Un randament ridicat de fructe vine pe al doilea val. În același timp, greutatea medie este ușor redusă și variază între 150 și 200 de grame. Roșiile necoapte au o mică pată întunecată lângă tulpină, care dispare pe măsură ce fructele se coacă.

Dacă este necesar să transportați legume, acestea sunt recoltate într-o formă ușor necoapte.

Fructele roșii profunde au formă ovală. Pulpa unei legume îmbină armonios densitatea cu tandrețea și suculența. Gustul roșii este dulceag cu o ușoară amărăciune. Numărul de camere de semințe este în medie de la 5 la 7.

crescute de specialiști

Când și cum are loc maturizarea?

Miracolul Altai aparține soiurilor de la mijlocul sezonului din punct de vedere al caracteristicilor de maturare. Primele fructe sunt eliminate 90 de zile de la apariția primilor lăstari. Fructele durează mult timp și se disting prin valoarea totală a rentabilității. Perii cu roșii se coacă în valuri.

Roșia are un randament ridicat. Pentru cultivarea serei la 1 m2 reprezintă 10-15 kg de legume. Un arbust al unei plante în medie aduce de la 4 la kg de legume. În condiții de câmp deschis, randamentele sunt puțin mai scăzute, dar în condiții meteorologice bune pot corespunde valorilor cultivării în seră.

se produce maturizarea

Avantaje și dezavantaje

Soiul este neobișnuit de rezistent la temperaturi scăzute și factori de mediu. Semințele au o rată mare de germinare, care ajunge la 99,8%, iar răsadurile tolerează bine scufundarea. Toleranța la stres este superioară celei a unor soiuri hibride. Recenziile grădinarilor vorbesc despre următoarele avantaje ale soiului:

 • are capacitatea de a crește continuu, ceea ce nu se oprește nici măcar cu o scădere bruscă a temperaturii;
 • indiferent de condițiile meteorologice, apare formarea ovarelor;
 • randamente bune atunci când sunt cultivate nu numai într-o seră, ci și în teren deschis.

creștere continuă

Datorită acestor avantaje, soiul oferă un indicator excelent de randament, indiferent de variațiile vremii. Recenziile grădinarilor confirmă versatilitatea soiului. Capacitatea de maturare în valuri facilitează prelucrarea culturii. Singurul dezavantaj este intoleranța plantei la acoperirea cu apă a solului.

Nuanțele creșterii

Cultivarea și îngrijirea unei plante nu diferă de regulile general acceptate. Se recomandă respectarea următoarelor sfaturi:

asemenea avantaje

 • răsadurile sunt plantate în pământ cu o vârstă de cel puțin 2 luni;
 • schema de plantare presupune 3 răsaduri pentru teren deschis pentru 1 m², 4 pentru condiții de seră;
 • planta are nevoie de legare și ciupire;
 • tufele trebuie să asigure o ventilație suficientă.

Pentru a elimina planta de dăunători și boli tradiționale ale tomatei va ajuta la pulverizarea periodică cu medicamente, dezinfectarea solului și rotația culturilor. Recenziile grădinarilor vorbesc despre posibilitatea obținerii unei recolte bune, cu o investiție minimă de timp și efort.

se plantează răsaduri

opinii
 1. Marina
  2.02.2018 09:21

  Acasă acest soi se numește „Biyskaya rose”, nu știu de ce. Doar s-a intamplat. Bioactivatorul a fost folosit încă din sezonul trecut BioGrow - și roșiile par să fi crescut chiar mai mari decât de obicei. Iar recolta este cu siguranță mai mult decât în ​​sezonul precedent.

  A raspunde
  • bârlog
   3.03.2019 13:59

   Și de unde v-ați dat ideea că acest soi anume se numește trandafirul Biysk? Biysk rosan este o varietate complet diferită.

   A raspunde
 2. anastasia
  6.06.2018 20:03

  Am crescut într-o seră timp de două sezoane, fructe foarte gustoase, frumoase. Dar cladosporioza a făcut furori. Anul acesta nu a plantat. O voi repeta anul viitor cu semințele mele.

  A raspunde
 3. bârlog
  3.03.2019 14:57

  Altă minciună. Conform Registrului de Stat al Realizărilor de Creștere, tomata Altai Chudo este determinantă (și deloc nedeterminată, așa cum este scrisă în mod fals în articol), ceea ce, având în vedere creșterea plantelor, înseamnă că această roșie este mai mult de tip semi-determinant (deoarece soiurile semi-determinante din registru sunt indicate în același mod ca și determinante ). Iar maturitatea medie indică perioada de la germinare până la maturarea primelor fructe 110-120 de zile și nu 90 deloc, așa cum este scris în mod fals în articol.

  A raspunde
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac