Super agent pentru răsaduri de roșii peroxid de hidrogen

Ce nu fac grădinarii și grădinarii pentru a crește randamentele sau pentru a scăpa de insecte în paturi. Peroxidul de hidrogen este un super aliment pentru roșii. Spre deosebire de medicamentele scumpe, care sunt uneori complet ineficiente, acest remediu poate fi cumpărat pentru un bănuț la orice farmacie.

Peroxid de hidrogen pentru dezinfectare

Mulți oameni știu că materialul de plantare trebuie dezinfectat înainte de plantare. Cel mai adesea, iodul sau permanganatul de potasiu este utilizat în acest scop. Dar puteți prelucra semințe de roșii și peroxid de hidrogen.

Potrivit oamenilor de știință, semințele culturilor agricole conțin inhibitori. Acestea interferează cu germinarea materialului de plantare. În mediul natural, acestea sunt distruse în timpul procesului de oxidare. Dar în agricultură, peroxidul este utilizat în acest scop. Semințele de roșii sunt pulverizate cu o sticlă de pulverizare cu 1% peroxid de hidrogen raster. Trebuie să pulverizați semințele semănate deja în sol. Astfel, nu numai inhibitorii conținuți de semințe sunt distruși, dar întregul sol este, de asemenea, dezinfectat.

apă oxigenată

Un alt mod de a dezinfecta viitoarele răsaduri. Într-o soluție de peroxid de 10%, trebuie să înmuiați semințele timp de 25 de minute, apoi trebuie clătite sub apă curentă și uscate pe o baterie până la o stare liberă.

Acest instrument este folosit și ca stimulent al creșterii culturilor de legume. Materialul de plantare a tomatelor trebuie înmuiat timp de 12 ore într-o soluție de peroxid de 0,5%. După acest timp, semințele sunt de asemenea spălate în apă curată și uscate. Această metodă de tratare a semințelor garantează 100% germinare.

Peroxidul de hidrogen pentru răsadurile de roșii este utilizat și în tratamentul sistemului rădăcină al tomatelor. Dar, în acest caz, toate rădăcinile subțiri vor muri, dar nu vor rămâne bacterii și ciuperci pe rizom în sine.

prelucrarea răsadului

Prelucrarea solului înainte de plantarea răsadurilor

Instrumentul și-a găsit aplicație în cultivarea terenurilor în căsuțele de vară. Majoritatea insectelor dăunătoare preferă să ierneze în sol. De aceea, înainte de plantarea răsadurilor în pământ deschis, se recomandă dezinfectarea solului. Udarea substratului cu o soluție de peroxid nu trebuie doar înainte de plantarea răsadurilor, ci și după recoltare.

Doar o sticlă de produs este necesară pentru 4 litri de apă. Se amestecă bine soluția cu un băț de lemn, se toarnă într-un vas de udare și se toarnă peste solul săpat. Udarea cu o soluție apoasă se realizează toamna și primăvara, cu câteva zile înainte de plantarea răsadurilor tinere în paturi.

hrănește pământul

Prelucrarea răsadurilor și a plantelor adulte

La creșterea roșiilor, trebuie acordată o atenție specială procesării tufișurilor.Răsadurile de roșii sunt foarte slabe, deci au nevoie de stimulare suplimentară a creșterii. Produsele chimice pot fi utilizate ca stimulent, dar puteți face fără ele și să încercați să tratați răsadurile cu o soluție de peroxid.

Pentru a pulveriza tufișurile, trebuie să luați 1 litru de apă caldă filtrată și să diluați 1 lingură în ea. l. peroxid. Se amestecă bine și se toarnă într-o sticlă de pulverizare, pulverizarea se efectuează constant, până la transplantarea răsadurilor în pământ. Se recomandă pulverizarea o dată pe săptămână. Cu o astfel de hrănire, răsadurile încep să crească activ în câteva zile după începerea procedurii.

răsaduri în țară

Dar nu numai răsadurile tinere au nevoie de un stimulator de creștere. Sub anumiți factori, tufișurile adulților pot crește și ele slab, pot avea un aspect nesănătos și se pot usca. Pentru a rezolva această problemă, puteți utiliza peroxid de hidrogen. Puteți dezinfecta rănile și fracturile la tulpini. Locul pauzei este lubrifiat cu peroxid și sigilat cu latex.

Acest remediu face față bine și bolilor fungice. Se diluează 25 ml de peroxid în 1 litru de apă la temperatura camerei și se pulverizează ramurile și frunzele roșiilor cu lichidul rezultat.

Peroxidul poate face față și unei boli obișnuite a culturilor de umbre de noapte, precum întârzierea. În 1 litru de apă, diluați câteva picături de iod (puteți face fără el) și 35 ml de peroxid. Pulverizați plantele până când toate semnele de întârziere pot dispărea.

case pe fereastră

Aplicare ca îngrășământ pentru roșii

Cu ajutorul peroxidului de hidrogen, puteți fertilizați roșiile... Diluează peroxidul cu apă (3 litri la 50 ml produs) și udă tufe de roșii cu îngrășământul rezultat. Puteți fertiliza atât răsaduri tinere, cât și tufișuri pentru adulți.

Udarea răsadurilor cu acest remediu ajută rizomul să absoarbă mai bine oligoelementele și macronutrienții. Oxigenul eliberat „mănâncă” rădăcinile mici și, de asemenea, distruge toate bacteriile și ciupercile patogene. Trebuie doar să vă amintiți că nu este indicat să udați frunzișul plantelor. Top dressing-ul se face nu mai des decât o dată la 10 zile.

îngrășământul se toarnă

La udarea răsadurilor de roșii în acest fel, trebuie să urmați o serie de recomandări:

  • Apa trebuie să pătrundă în sol până la o adâncime mai mare de 15 cm;
  • Nevoia de a utiliza doar apă caldă (nu rece);
  • La udarea tufelor, lichidul nu trebuie să cadă pe vârfuri și să erodeze pământul din jurul găurilor;

medicament pentru tomate

Trebuie să udați tufișurile dimineața devreme sau seara târziu, când a apărut deja soarele (dacă udă roșiile când soarele strălucește, ei pot să ardă și să moară).

opinii
  1. Irina
    1.01.2018 21:08

    Metoda este bună, eu am folosit-o constant înainte, până am descoperit un bioactivator pentru creșterea plantelor BioGrow... În prezent, nici măcar nu știu un remediu care să se poată compara cu acesta din punct de vedere al eficacității.

    A raspunde
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac