12 rețete simple pentru a face russula murate pentru iarna acasă

Există o mare varietate de opinii cu privire la gustul russulei. Unii consideră că nu merită să cheltuiți alimente și energie pentru gătirea acestui tip de ciuperci, pentru că, până la urmă, se vor dovedi în continuare fără gust. Alții insistă că russulele sunt un tratament incomparabil. Aceste ciuperci sunt preparate sub orice formă: puteți fierbe, prăji cu ceapă sau murat. Cunoscătorii tratează cea mai arzătoare metodă din urmă. Mai jos vom analiza cum să gătești russula murată pentru iarnă folosind mai multe rețete.

Soiuri și proprietăți utile ale ciupercilor

O persoană care știe multe despre ciuperci poate distinge cu ușurință russulele comestibile de cele necomestibile. Pentru cei care se îndoiesc de cunoștințele lor sau nu pot determina deloc potrivirea ciupercii pentru gătit, următoarele sunt soiurile de russula care pot fi consumate:

retete de gatit

 1. Grad alimentar - are o șapcă cremă maro, poate fi prezentă și o nuanță roz, există gusturi de nuci în gust. Diametrul capacului nu poate depăși 9 centimetri. În condiții de umiditate ridicată, devine ușor lipicios.
 2. Verde - are, respectiv, nuanțe verzuie, capacul este mult mai mare decât diametrul subspecii anterioare și poate atinge 15 centimetri.
 3. Solid - are o culoare maro profundă, capacul aproape plat.
 4. Albastru-verde - aspectul își păstrează numele. În plus, plăcile au o caracteristică specială - flexibilitate crescută.
 5. Mlaștina - culoarea este aproape de culoarea burgundiei, iar pălăria seamănă cu un clopoțel ușor deschis.
 6. Fading - are o paletă de nuanțe, de la portocaliu la roșu. Habitat - pădure de conifere.
 7. Galben deschis - se poate distinge printr-un capac sferic.

Dacă întâlniți o ciupercă din pădure și nu vă puteți aminti numele, puteți determina edibilitatea acesteia prin culoarea ei: prezența albastru și verde indică un gust dulceag de nuci, iar prezența nuanțelor roșii indică amărăciune.

determinați edibilitatea

În ciuda faptului că ciupercile sunt numite „russula”, nu se recomandă utilizarea lor crude. Dar nu va trebui să așteptați mult timp pentru sărare - a doua zi ciupercile sărate sunt gata de utilizare.

Russula, în ciuda distribuției sale largi, conține multe oligoelemente utile. Acestea includ fibre alimentare, vitamine, oligoelemente, care sunt importante pentru curățarea intestinelor. Conținutul redus de calorii va permite utilizarea ciupercilor în dietă.

mananca ciuperci

În plus, compoziția chimică conține o enzimă specială - russulina, care este capabilă să curgă foarte activ laptele: este necesară doar o jumătate de gram din substanță la 100 de litri de lapte, procesul de curdling va avea loc în doar 30 de minute.

Pregătirea russulă pentru decapare

Pregătirea ciupercilor este foarte importantă. În această etapă, trebuie să faceți treaba rapid, pentru că după câteva ore de întârziere veți vedea capace întunecate, iar după 24 de ore, ciupercile pot deveni inedibile. Este foarte ușor să prepari ciuperci acasă. Deci, succesiunea acțiunilor:

russula pentru decapare

 1. Sortați ciupercile: întregi - într-un recipient, deteriorate sau vierme - în altul.
 2. Resturile aderente sub formă de iarbă uscată, frunzele trebuie curățate, materialul primar trebuie spălat meticulos într-o sită.
 3. Scoateți pelicula din capacul ciupercii folosind un instrument de tăiere format dintr-o lamă și un mâner.
 4. Puneți materiile prime rezultate într-un recipient înalt, turnați apă clocotită, sare acolo, puneți pe foc.
 5. După ce apa a fiert, îndepărtați spuma, așteptați aproximativ 10 minute și turnați apa.
 6. Procesul trebuie repetat încă de două ori. După aceea, așezați ciupercile într-un colizor și așteptați să se scurgă apa.

Ultima variantă a digestiei durează puțin, este preferată de gospodine, care numără în fiecare minut. Cu toate acestea, culegătorii de ciuperci cu experiență preferă a doua metodă - înmuierea. Constă în așezarea ciupercilor în apă sărată (cantitate conform rețetei), lăsând timp de cinci ore, apoi clătirea.

material primar

Important! Prima opțiune este foarte atractivă datorită pregătirii rapide, dar dezavantajul său este lipsa crunch-urilor în ciupercile finite.

Opțiuni pentru recoltarea ciupercilor pentru iarnă

Există multe moduri în care puteți prepara această delicatesă, dar cele mai bune dintre ele sunt colectate mai jos.

gătit rapid

Reteta clasica

Metoda clasică testată în timp pentru semifabricare. Această rețetă este întotdeauna obținută, gustul este pur și simplu uimitor.

ingrediente:

 1. Russula - 5 kilograme.
 2. Apa - 2 litri.
 3. Oțet de masă - 750 mililitri.
 4. Zahar - 25 grame.
 5. Sare - 3 linguri.
 6. Frunza de laur - 10 bucăți.
 7. Ardei negru (mazăre) - 20 de bucăți.
 8. Cocuri după gust.

Reteta clasica

Procedura de marinare va dura aproximativ 30 de minute. Fierbeți apa, sarea, zahărul, adăugați condimentele. Gatiti aproximativ 6 minute. Urmată acolo - oțet și ciuperci, dați la fiert și așteptați încă 10 minute. Între timp, puteți începe să pregătiți conservele.

În continuare, trebuie să aruncați ciupercile peste borcane, adăugați soluția și pluta.

Metoda fierbinte cu oțet în borcane

Vânăturile murate în conformitate cu această rețetă au un gust apropiat clasicului și un croi plăcut. Nu este absolut dificil să le pregătiți și va dura puțin.

fierbe apa

Pentru 1 kilogram de russula avem nevoie de:

 1. Apa - 0,5 litri.
 • Esență acetică (30%) - 0,05 litri.
 • Zahar - 0,5 lingurita.
 • Sare - 1 lingură.
 • Foaie de dafin - 2 bucăți.
 • Dill - 2 ramuri.
 • Trifoi - 2-3 lucruri.
 • Allspice (mazăre) - 15 bucăți.

Ciupercile trebuie pregătite cu grijă, întregi, curățate, spălate.

Turnăm ciupercile într-un recipient, îl umplem cu apă și sare acolo. Așteptăm un clocot, apoi va apărea o spumă albă. După aceea, turnați întreaga masă într-o sită, înlocuiți-o sub un robinet deschis și așteptați câteva minute pentru ca lichidul să se scurgă.

Esenta de otet

Deocamdată, să ne concentrăm asupra marinadei. Se toarnă zahăr, sare, lavrushka, piper și cuișoare în apă. Se amestecă ocazional, se lasă să fiarbă, apoi se transferă ciupercile în recipient.

Gatiti pana cand ciupercile se aseaza pe fund. Când se întâmplă acest lucru, trebuie adăugate ingredientele rămase. Asteptam ca lichidul sa fiarba din nou si putem arunca ciupercile peste borcane. Lăsați lichidul să fiarbă în acest moment. După ce totul este sortat, turnați lichidul acolo, întotdeauna până la gât. Totul poate fi contopit.

atenție la marinat

Murați cu hrean picant

Fanii unor delicatese non-standard vor aprecia cu siguranță ciupercile conform acestei rețete.Se dovedesc a fi destul de particulare.

ingrediente:

 1. Ciuperci - 2,3 kilograme.
 2. Apa - 1,8 litri.
 3. Oțet de vin (masă) - 3 linguri.
 4. Rădăcină de hrean brut - 1 bucată (medie).
 5. Sare - 1,5 linguri.
 6. Zahar - 2 lingurite.
 7. Ardei negru (mazăre) - 13 bucăți.
 8. Usturoi - 4 cuișoare.

Ar trebui mai întâi să gătiți usturoi și hrean. Primul trebuie tocat cu farfurii, al doilea - cu trei razătoare. Transferăm în borcane sterilizate. Apoi, pregătiți marinada.

destul de ciudat

Toarna apa intr-un recipient, adauga acolo sare, zahar, piper, otet. Așteptați până când marinada fierbe și adăugați ciupercile. Așteptați 15 minute, apoi sortați în borcane de sticlă. Se toarnă marinata și se rostogolește.

Odată cu adăugarea de ceapă

Pentru 1 kilogram de ciuperci avem nevoie de:

 • sare - 1 lingura;
 • apă - 2,5 litri;
 • ceapă - aproximativ 10 bucăți, în funcție de mărime;
 • zahăr - 0,5 linguriță;
 • otet de masa - 150 mililitri;

se toacă în farfurii

condimente:

 • cuișoare - 6 bucăți;
 • frunze de laur - 2-3 bucăți;
 • allspice - 5 bucăți.

Un punct important în determinarea care va fi gustul ciupercilor este munca pregătitoare. Vânăturile, care au nuanțe de roșu, trebuie fierte în apă cu adăugare de sare, alte soiuri trebuie fierte în sucul propriu, trecute printr-o sită.

Apoi, umpleți un recipient adânc cu apă, sare, zahăr, adăugați condimente, jumătate din ceapa întreagă. Fierbeți apa, adăugați oțet, mișcați ciupercile. Se ține pe foc 5 minute, apoi se adaugă a doua jumătate de ceapă (în inele). După aceea, trebuie să scoți russula de pe foc, să le prinzi și să le muti în borcane pre-sterilizate cu jumătate de litru. Se fierbe lichidul pe aragaz pentru încă 10-15 minute, se toarnă în borcane, se rulează.

gust de ciuperci

Într-o marinată picantă

O opțiune pentru cei care au încercat deja multe rețete și sunt dornici de senzații noi. Ciupercile au o aromă puternică, după gust - o nuanță picantă, ușor ascuțită.

ingrediente:

 1. Ciuperci - 2,2 kilograme.
 2. Apa - 2 litri.
 3. Dill - 6 ramuri.
 4. Usturoi - 6 cuișoare.
 5. Frunze de coacăz - 4 bucăți.
 6. Rădăcină de hrean - 2 centimetri.
 7. Sare - 45 grame.
 8. Zahar - 10 grame.
 9. Ardei negru (mazăre) - 10 bucăți.
 • Esență acetică - 20 mililitri.

senzații noi

Pentru o cantitate dată de ingrediente, veți avea nevoie de 5 cutii de 0,5 litri. Toate ingredientele trebuie plasate în ele. Fierbeți ciupercile, puneți-le în borcane, fără a ajunge la gât cu 3-4 centimetri. Se fierbe lichid, sare, zahăr, se lasă 10 minute. Adaugă acolo esența de oțet, amestecă bine.

După ce o scoateți de pe foc, turnați apă peste borcane, iar lichidul ar trebui să acopere complet ciupercile. A etansa.

descompuneti toate ingredientele

Drumul rapid

Pentru cei care nu au mai rămas mult timp, dar doresc să se sărbătorească cu ciuperci delicioase murate în timpul iernii, există o rețetă simplă și rapidă. Un astfel de produs este bun prin faptul că nu trebuie să fie păstrat timp de câteva luni pentru a putea dobândi gustul dorit. Cu această rețetă, puteți servi ciuperci la masa familiei în doar câteva ore. Pregătirea unor astfel de ciuperci va fi relevantă dacă se așteaptă sărbătoare seara.

Iată ce avem nevoie:

 1. Russula - 1-2 kilograme.
 2. Ceapă - 1 bucată.
 3. Sare - 0,5 linguriță.
 4. Oțet de masă - 2 linguri.
 5. Ardei negru (măcinat) - 0,2 linguriță.
 6. Ulei de floarea soarelui - 3 linguri.

Drumul rapid

Deci, mai întâi ar trebui să începeți să pregătiți ciupercile - clătiți în apă, coajă, fierbeți. În timp ce ciupercile apar, tăiem ceapa în jumătate de inele sau inele, după cum ne place. Mutați ciupercile fierte într-un recipient cu apă clocotită, puneți toate celelalte produse cu ele. Lasă-le sub capac cel puțin câteva ore, amestecă de mai multe ori în acest timp.

Asta e, ciupercile sunt gata. Este interesant să servești atât cu ceapă, care erau în tigaie, cât și cu proaspăt tocat, presărați cu oțet și ulei de floarea soarelui pentru a spori gustul.

apă clocotită

Metode de depozitare pentru produsul finit

Aici, s-ar părea, treaba este gata, acum așteptați până iarna și bucurați-vă de rezultate. Dar, în realitate, dacă nu respectați regulile simple pentru depozitarea borcanelor cu vitru, puteți rămâne fără bunătăți - acestea vor fi acoperite cu mucegai sau ciupercile vor începe pur și simplu să putrezească.

Mai jos sunt câteva reguli, după care veți salva produsul finit.

Ciupercile sunt depozitate cel mai bine în zonele răcoroase, cum ar fi un subsol sau un dulap. Este necesar să alegeți o cameră bine ventilată și închisă de la lumină. Pentru cei care nu au astfel de camere, se folosește un frigider. La o temperatură de 3-6 grade Celsius, ciupercile sunt păstrate doar până la 8 luni, cu excepția celor care conțin ulei de floarea soarelui - crește termenul de valabilitate până la un an.

produs finit

Tehnica corectă pentru închiderea conservelor asigură că niciun spor de mucegai nu poate ajunge sub capac. În această chestiune, este foarte important ca marinata să acopere complet ciupercile și să fie până la gât.

Pentru o mai mare fiabilitate, se recomandă verificarea blocajului cel puțin o dată pe lună. În cazul în care apare mucegaiul, nu dispera! Îndepărtați ciupercile deteriorate, clătiți într-o sită cu multă apă clocotită. Apoi, va trebui să faceți o marinată conform unei rețete identice, fierbeți russula în ea, apoi rulați-o din nou în borcane sterilizate.

mucegai sub capac

opinii
 1. Tatiana Anisimova, Blagoveshchensk.
  8.08.2020 07:47

  Sfaturi superbe, cel mai important simplu! Îți mulțumesc!

  A raspunde
  • admin
   8.08.2020 12:47

   O zi buna!
   Vă mulțumim foarte mult pentru feedback-ul dvs. bun, suntem întotdeauna fericiți să vă ajutăm!
   Dacă aveți întrebări, scrieți, suntem întotdeauna în legătură.

   A raspunde
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac