Cât timp durează sterilizarea borcanelor acasă

Rezerva de conservare în timpul iernii este foarte importantă - la urma urmei, vă permite să sărbătoriți legume și fructe aproape în același mod ca vara și toamna. Cu toate acestea, pentru ca conservarea să rămână la momentul potrivit, este important ca borcanele și capacele să fie curate. Este important să știm cât de multe sterile trebuie să fie sterilizate. În caz contrar, nu vor putea suporta timpul necesar.

Cât timp durează sterilizarea conservelor de aburi?

Pentru ca băncile cu stocuri să fie păstrate fără pierderi, este important să fie curate. De asemenea, este necesar ca acestea să fie libere de jetoane sau fisuri.

Înainte de procedură, trebuie să clătiți cu atenție recipientele și capacele. Acest lucru se poate face folosind bicarbonat de sodiu. Apoi, trebuie să clătiți bine vasele în apă curată.

Când se sterilizează prin fierbere, recipientele sunt introduse într-o cratiță mare umplută cu apă, care ar trebui să ajungă la gât. Când utilizați această metodă, capacele sunt procesate simultan.

Puteți utiliza, de asemenea, cuptorul cu microunde pentru a procesa vasele. În acest caz, containerele sunt plasate în interior, turnând puțin apă în ele. Este suficient să fie de 2 centimetri sau ceva mai mult. Dacă recipientele mici sunt sterilizate, acestea pot fi așezate pe partea inferioară. Când trebuie să procesați un litru de trei litri, acesta poate fi plasat pe orizontală, fără să uitați să adăugați apă în interior.

conserve pentru un cuplu

Pentru a efectua procesarea, este suficient să setați puterea egală cu 900-1000 wați. Apa trebuie să fiarbă în timpul sterilizării

Dacă introduceți articole de sticlă în cuptorul cu microunde fără apă pentru încălzire, acestea vor izbucni.

Puteți steriliza în cuptor. Va trebui să puneți vasele pe o foaie de copt cu gâtul în jos. Răspândiți în apropiere pentru sterilizarea capacului. În timpul procedurii, inserțiile de cauciuc sunt eliminate. După pornire, temperatura cuptorului trebuie să fie de 150 de grade. Când totul se va încălzi, procedura va începe.

O jumătate de litru

Există mai multe moduri de sterilizare. Dacă acest lucru se face cu abur, atunci 10 minute vor fi suficiente pentru vasele cu o capacitate de 0,5 litri. La fierbere, durata procesului de sterilizare va fi, de asemenea, de 10 minute.

Procedura în cuptorul cu microunde nu va dura atât de mult - nu va dura mai mult de 5 minute.

După ce ați introdus vasele la cuptor, va trebui să le țineți acolo timp de 10 minute.

borcan cu jumătate de litru

1 litru

Dacă sterilizați cu abur, atunci pentru un recipient cu un litru este suficient ca timpul de procesare să fie de 15 minute. La prelucrarea în apă clocotită, timpul petrecut va fi același.Când folosiți un cuptor cu microunde, este suficient să păstrați vasele nu mai mult de 5 minute. Procesarea în cuptor durează 15 minute.

3 litri

Procedura durează 25-30 de minute cu abur sau apă clocotită. Este suficient să țineți un borcan de trei litri în cuptorul cu microunde timp de 7-10 minute.

sterilizarea cu abur

Temperatura necesară

Gradul de încălzire necesar este determinat de ce opțiune a fost aleasă pentru sterilizare:

 • la cuptor vorbim de 150 de grade;
 • în cuptorul cu microunde, este suficient să folosiți o putere de încălzire de până la 1000 de wați;
 • când fierbe, se folosește o temperatură a apei de 100 de grade (aburul este încălzit la o temperatură mai mare).

Câte cutii cu semifabricate ar trebui sterilizate?

Pentru sterilizarea borcanelor care conțin piesele de prelucrat, aveți nevoie de un vas mare. Înainte de a începe procedura, trebuie să puneți un șervețel pe partea de jos.

Cum se sterilizează borcanele

Sterilizarea se face astfel:

 1. Un recipient este așezat pe un șervețel.
 2. Încălziți apa. Ar trebui să fie ca o bancă. Dacă apa este prea rece, poate provoca ruperea paharului.
 3. Volumul apei turnate este luat astfel încât nivelul să ajungă la umerașele vaselor.
 4. Capacul nu trebuie să acopere recipientul - este așezat astfel încât să poată fi pur și simplu acoperit de sus.

Apoi, aprindeți un foc sub tigaie și aduceți apa la fierbere. Durata acestei proceduri trebuie să fie aceeași ca cea indicată în rețetă.

Dacă nu există aceste informații, atunci timpul de procesare este determinat pe baza volumului vaselor:

 1. Pentru o cutie de 0,5-0,7 litri, este de 10 minute.
 2. Pentru litru - 15.
 3. Dacă conservele este de 2 litri, atunci 20-25.
 4. Pentru trei litri - 25-30 min.

La sfârșitul procedurii, puteți vedea cum se formează un număr mare de picături mari, care curg în jos.

Cum să sterilizați corect containerele cu aburi?

Există mai multe modalități de a face acest lucru. În continuare, vom vorbi despre cele mai cunoscute dintre ele.

sterilizarea conservelor

Pentru a efectua procedura de sterilizare la domiciliu, trebuie să faceți următoarele:

 1. Veți avea nevoie de o oală cu apă, puneți-o pe foc.
 2. De sus este acoperit cu o plasă, un împărțitor sau ceva similar.
 3. De sus, puneți recipientele cu susul în jos.
 4. Structura este pusă pe foc. Aburul care se ridică din apa clocotită procesează în mod fiabil borcanele de conserve.

Puteți utiliza, de asemenea, o duză specială concepută pentru a acoperi tigaia. Este achiziționat într-un magazin specializat.

Există o modalitate de a face acest lucru folosind un ibric. În primul rând, este umplut cu apă și pus pe foc. Când fierbătorul fierbe, capacul este îndepărtat și recipientul este așezat cu gâtul în jos.

Trebuie să ne amintim că vasele devin fierbinți în timpul procesării și există riscul de opărire. Prin urmare, o condiție prealabilă pentru această lucrare este folosirea portierelor sau a manoperelor de cuptor.

Lăzi pentru conserve

Ce trebuie să faceți pentru a preveni izbucnirea borcanelor în timpul sterilizării

Borcanul poate izbucni de la încălzire dacă este rece. Pentru a preveni acest lucru, se recomandă încălzirea acestuia înainte de începerea lucrului, astfel încât să se încălzească. În acest caz, puteți fi sigur că nu va izbucni.

Caracteristici de sterilizare a conservelor într-un cazan dublu

Pentru a steriliza vasele, apa este turnată într-un cazan dublu, iar recipientele sunt așezate pe capac cu gâtul în jos. Timpul de procesare este același minute ca și în cazul altor metode de sterilizare cu abur.

De obicei, timpul de sfârșit al procesării este determinat de ochi: pe pereții vaselor se formează picături mari, care se scurg.

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac