De ce iepurii își bat uneori picioarele posterioare și cum să elimini cauzele

Reacții comportamentale - manifestarea activității de către animale asupra acțiunii oricăror factori de mediu. Pentru a înțelege de ce iepurele se bate tare cu picioarele posterioare, trebuie să observați animalul de companie de ceva timp. Doar în acest fel va fi posibil să „descifrați” comportamentul iepurelui și să înțelegeți ce situații provoacă manifestarea unui astfel de comportament.

Avertisment de pericol

Unii dintre factorii enervanți sunt sunete puternice, de neînțeles, o schimbare bruscă a situației - când animalul simte pericol pentru viață. Iepurii pot reacționa în acest fel în diferite momente ale zilei, într-o cușcă sau la plimbare. De îndată ce animalul are un sentiment de pericol, acesta începe să bată cu labele.

Un iepure poate reacționa într-un mod similar procesului de împerechere, deoarece este plasat într-o cușcă cu un bărbat. Femela poate percepe trecerea de la cușcă la cușcă ca o situație periculoasă, de aceea bate cu picioarele posterioare. Dacă iepurele manifestă agresivitate, se recomandă să o întoarcă în cușca „natală” și să încerce să se împerecheze din nou în 1-2 zile.

iritație

Motivele de nemulțumire sau iritare pot varia. Proprietarii constată că cel mai adesea animalele de companie își bat labe în următoarele situații:

  • înlocuirea cuștii vechi cu una nouă;
  • chiar și o mică schimbare în cameră irită animalul. La urma urmei, el trebuie să se adapteze la situație;
  • Animalul de companie poate fi enervat atunci când este scos cu forța din cușcă pentru a curăța în interiorul structurii. Soluția optimă este să curățați cușca atunci când animalul de companie merge la plimbare.

Se crede că urechile sunt mai active în orele de dimineață sau de seară. Cu toate acestea, dacă există o sursă constantă de iritare, iepurele se va bate pe picioarele posterioare atât în ​​timpul zilei, cât și noaptea.

Cum exprimă un iepure agresiune?

Cu iritare severă, urechile încep să se comporte destul de agresiv. Mai mult, reacțiile la animale pot diferi. Unii indivizi își bat picioarele posterioare sau se lovesc de stomac, sar în lateral sau fug. În acest caz, nu trebuie să le alungi.

Opinia expertului
Zarechny Maxim Valerievich
Agronom cu 12 ani de experiență. Cel mai bun expert în cabană.
Pentru a facilita restaurarea sentimentului de securitate, în cameră sunt amplasate mai multe cutii de carton.

O manifestare extremă a agresiunii - animalul refuză să meargă, mușcă. Cel mai bun mod de a calma urechea este de a-i oferi un tratament. Dacă vigilența persistă, cel mai bine este să lăsați singur animalul de blană pentru a-i acorda timp să se calmeze.

doi iepuri

Comunicarea cu oamenii și alți iepuri

Iepurii reacționează adesea la situații sau stimuli atingându-și picioarele posterioare, sărituri și sunete neobișnuite.Este important să „citiți” corect comportamentul animalului de companie pentru a-l ajuta să se obișnuiască rapid cu noua cameră sau pentru a-l învăța să comunice cu alte animale. Puteți elimina agresiunea sau iritarea în diferite moduri:

  • așezați animalul de companie într-un loc liniștit și calm în interior;
  • construcția unei aviare spațioase va permite urechilor să meargă liber în orice moment al zilei;
  • cea mai bună opțiune de comunicare este să vă aplecați asupra animalului, decât să îl ridicați în sus pentru a-l ține în brațe.

Dacă se păstrează alți iepuri în apartament, este important să vă asigurați că noul venit nu este jignit la întâlnire. De asemenea, uneori femela bate cu labele atunci când este plantată în cușca masculului pentru împerechere. Pentru a remedia situația, se recomandă amânarea procedurii de împerechere timp de câteva zile (sau iepurele este selectat un alt partener).

Iepurii iepurași nu manifestă adesea agresivitate sau iritare. Pentru a preveni un astfel de comportament, trebuie să cunoașteți motivele care provoacă astfel de reacții. De asemenea, este important să puteți elimina corect manifestările de frică, agresivitate, frică.

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac