Cum se usucă corect usturoiul de iarnă după ce s-a săpat și unde se poate depozita?

Usturoiul de iarnă: o cultură fină, recolta este eliminată în iulie. Prin urmare, cum să păstrați usturoiul de iarnă până în primăvară este o întrebare foarte populară și nu a primit încă un răspuns exhaustiv. Majoritatea capetelor înainte de această perioadă, dacă sunt păstrate în mod necorespunzător, se usucă, putrezesc sau sunt afectate de boală. Deci, să încercăm să răspundem la întrebare și să atingem alte subiecte importante.

Principala condiție pentru păstrarea pe termen lung este perioada recoltei

Usturoiul este săpat din paturi când apar anumite condiții. Fără ploaie timp de trei săptămâni și maturitate a recoltei.

Prima condiție este necesară pentru stocarea pe termen lung. Udarea plantelor este oprită cu trei săptămâni înainte de recoltare. Dacă plouă constant în timpul maturarii capetelor, este necesară o uscare completă a unui loc uscat.

Maturitatea usturoiului este verificată în felul următor. Inspecția plantelor - atunci când sunt coapte, solzii devin uscați și subțiri, frunzele inferioare devin galbene și uscate, pielea inflorescențelor se crăpa. Blaturile sunt întinse pe patul de grădină. Uscarea unor astfel de fructe nu durează mult.

Când depășește, usturoiul pierde nutrienți, rădăcini noi apar în partea de jos, capetele sunt împărțite în felii, iar cele care, la rândul lor, încep să doară și să putrezească. Astfel de legume nu sunt supuse depozitării pe termen lung. Prin urmare, este important să recoltezi culturile din paturi la timp.

usturoi de iarnă

Curățarea plantelor

Curățarea se efectuează pe vreme uscată și însorită cu ajutorul unei furculițe. Deteriorează usturoiul mai puțin în timpul recoltei. După săpat, solul este agitat de plante, fructele deteriorate și putrezite sunt aruncate. Restul trebuie uscat. Frunzele se usucă împreună cu fructele.

La fructele uscate, rădăcinile și blaturile sunt tăiate, atunci când sunt păstrate în împletituri și ciorchine, se lasă blaturile de 30 de centimetri, rupând frunzele și tulpinile la dimensiunea dorită.

uscați corect

Cum se usucă usturoiul de iarnă după săpătură?

După recoltare, plantele sunt bine uscate înainte de iernare. În acest scop, sunt adecvate următoarele condiții:

 1. Paturi de grădină - cu condiția să nu plouă.
 2. Gazebos - întotdeauna sub acoperiș în timpul ploii, pe vreme însorită plantele sunt scoase la soare.
 3. Camere calde, umede. Uscarea are loc în ele când vremea este umedă cu ploi abundente în exterior. Uscarea este problematică pe vreme umedă.

În funcție de condițiile meteorologice, usturoiul este uscat până la o lună. Este necesar să verificați că capetele sunt deteriorate, mucegaiate și uscate.

fara ploaie

Pregătire pentru păstrare pe termen lung

Capetele uscate trebuie să fie pregătite pentru depozitarea usturoiului de iarnă acasă, după cum urmează.Depozitarea pe termen lung va rezista numai fructelor sănătoase, nu deteriorate de boală sau mecanic, fructe. Trei straturi de solzi trebuie să rămână pe cap - acestea protejează dinții de uscare și deteriorare. Rădăcinile sunt tăiate, lăsând 1 centimetru pe cap. De asemenea, le tăiem peste un gaz sau un foc. Sortăm capetele după mărime.

camere uscate

Unde să depozitați usturoiul?

Usturoiul este depozitat acasă în două moduri: rece și cald.

Când este rece, păstrat într-un subsol sau frigider. În acest caz, temperatura optimă este de la +2 la +4 grade. Umiditatea aerului 70–80%. La umiditate mai mare, va începe să putrezească.

depozitare pe termen lung

Depozitare la cald - temperatura aerului de la 20 la 24 de grade. Dacă temperatura este foarte ridicată și aerul uscat, cuișoarele se vor usca pur și simplu. Zona de depozitare trebuie să fie uscată, dar nu lângă încălzitoare. O baie nu este potrivită în acest scop. Cel mai adesea, grădinarii îl atârnă pe coridor, în bucătărie, mansardă și dulapuri.

Cum să păstrezi corect culturile de iarnă?

Usturoiul este preparat în diferite moduri, în funcție de condiții sau locația de depozitare. Cum să păstrezi usturoiul de iarnă până primăvara acasă?

ține acasă

O metodă de păstrare caldă este folosită atunci când nu există pivniță, subsol sau spațiu liber în frigider. Grădinarii folosesc o varietate de dispozitive pentru a prelungi viața capului. Mai jos sunt cele mai populare.

Prin metoda rece, fructele uscate sunt plasate într-un subsol, frigider sau pivniță. Acolo, iarna, temperatura este menținută la + 2- + 4, ca la frigider.

mod cald

Coasă

Înainte de a fi puse pentru iarnă, legumele sunt preparate puțin diferit. Cum să tăiați corect? Nu tăiați complet blaturile. Pentru a lega fructele în pigtail, lăsați tulpinile, cu lungimea de 30 de centimetri. Care va fi împletit ulterior.

Pentru această metodă de iernare, toamna, fructele sunt selectate cu trei coji necheltuite, întregi, de o culoare uniformă. Împletim usturoiul într-o coadă de porc pentru depozitare, țesând în el o frânghie suplimentară pentru agățare. Depozitat într-un loc uscat și cald într-un apartament sau o casă. Adesea îndeplinește o funcție decorativă.

Tăiați blaturile

Ciorchinii

Blaturile sunt prelucrate, ca în pigtailuri, dar apoi sunt legate cu o mătură de 10-15 capete și atârnate într-un loc uscat și cald. Trebuie remarcat faptul că temperatura aerului din cameră nu trebuie să depășească 24 de grade, altfel dinții se vor ofera.

capete și suspendate

bănci

În borcane, usturoiul de iarnă este păstrat mai mult timp acasă, din cauza lipsei de circulație a aerului. Sunt pre-sterilizate. Ele selectează capete uniforme, necheiate, de o culoare uniformă, fără pete, putrezire și germinare. Sunt așezate în borcane pregătite și rulate. Depozitați în dulapuri, dulapuri.

circulația aerului

Cutii

Un număr mare de legume sunt introduse într-un recipient din lemn sau din carton pentru iernarea toamnei. Fructe uscate preselectate, neinfectate. Cutiile sunt plasate într-o cameră caldă în care temperatura aerului este menținută de la 18 la 24 de grade. Culturile de iarnă sunt depozitate și în cutii într-un mod rece, așezate într-un subsol sau o pivniță. Recolta care a început în acest fel este folosită ca material de plantare pentru cuișoarele de usturoi în timpul însămânțării de primăvară.

cantitate de legume

Coșuri de răchită

Stochează în coșuri de scoarță de mesteacăn la fel ca în cutii.

coșuri de răchită

Ciorapi de nailon

Bunici bunicii noștri au ținut ceapa în ciorapi. Metoda este testată în timp. Se păstrează mult timp, cu condiția să fie plasate într-o cameră caldă, cu o temperatură optimă.

ciorapi de nailon

Grilă

Depozitați în plase, ca în nylon. Sunt atârnați în dulap, pe hol sau în bucătărie. Supramațirea apei nu trebuie permisă, legumele vor putrezi. Plantăm acești dinți în paturi primăvara.

magazin de grile

Parafină

Un mod excelent, dar consumator de timp. Fructele uscate sănătoase sunt selectate, scufundate în parafină încălzită și introduse într-un recipient. Prin această metodă, legumele nu pierd umiditatea, deoarece sunt sigilate cu parafină.

mod laborios

Ulei de floarea soarelui

Fiecare fruct pregătit este scufundat în ulei vegetal fiert timp de o oră, apoi pus într-un recipient de sticlă, acoperit cu un capac și lăsat iarna într-o cameră rece sau caldă. Uleiul sterilizat va împiedica creșterea germenilor și ciupercilor. Cu această metodă, usturoiul este păstrat până la primăvară.

ulei vegetal

Se presara cu faina, coaja de ceapa, sare

Cu această metodă, materialul tăiat este plasat într-un recipient. Borcane, cutii, coșuri vor face. Întindeți în straturi, presărând fiecare strat cu făină, sare sau coajă. O condiție prealabilă, primul strat trebuie să fie format din materialul turnat. Fructele sunt complet închise de mediul extern. Poate fi depozitat în acest mod atât în ​​camerele calde, cât și în cele reci.

Atunci când iernează usturoiul, este important să inspectăm fructele pentru putrezirea, germinarea și uscarea. Capetele defecte sunt scoase din vrac. În caz contrar, un cap va strica întreaga recoltă. Mențineți temperatura și umiditatea optime. Dacă sunt îndeplinite aceste condiții, usturoiul de iarnă salvat va rămâne fără pierderi până când vor fi plantați noi cuișoare și îi vor încânta pe proprietari cu cuișoare gustoase până la următoarea recoltă. Păstrați culturile de iarnă în mod corespunzător.

faina si piei de ceapa

opinii
 1. Meticulos
  8.08.2018 20:10

  este uimitor cum toată lumea scrie același lucru, dar nu scriu ce fel de usturoi să planteze înainte de iarnă. Voi împărți subiectul în secțiuni:
  1. usturoiul de iarnă a fost săpat, maxim, după cum se spune că este păstrat până la primăvară. ÎNTREBARE Ce să PLANTĂ URMĂTORUL AUTOMAT sub Iarnă ??? Nu poți planta asta, pur și simplu nu va fi acolo.
  2. scrieți că usturoiul WINTER depozitat poate fi plantat primăvara. Stai, dar acesta este usturoiul de primăvară? Are sens: iarna sau primăvara doar prin timpul de plantare ???
  3. Ei bine, conform logicii autorilor, plantăm usturoi de iarnă, săpate vara trecută și păstrate până în primăvară și îl plantăm în primăvara acestui an. Apoi o săpăm în septembrie și în septembrie și o plantăm ?? Ceva nu e bine aici.
  4. Dacă există două tipuri de usturoi: iarna și primăvara, explicați cum puteți salva usturoiul de iarnă până la următoarea plantare în AUTUMN !!!, pentru a-l planta înainte de iarnă. Ei bine, redactorii sparg sulițe, există informații zero pe Internet ...

  A raspunde
  • Nikolay
   11.11.2018 20:31

   Un articol despre cum să păstrezi usturoiul până în primăvară. Și nu ce să plantezi toamna sau primăvara. Ești puțin confuz. Scrieți în Yandex: ce să plantați toamna sau primăvara și veți afla!

   A raspunde
 2. Speranţă
  10.10.2018 13:09

  Usturoiul de iarnă este dezgropat în iulie-august, iar în toamnă, cele mai mari capete sunt plantate, adică. durează doar 2-3 luni de la săpat până la plantare.

  A raspunde
 3. Vasilisa
  8.08.2020 20:16

  Săpat în august. Plantăm o parte din cuișoarele de usturoi în luna octombrie a aceluiași an. Și la fel de la an la an.

  A raspunde
  • admin
   8.08.2020 11:27

   Desigur, dacă ați testat metoda propusă în practică, funcționează. O singură avertisment: nu ați indicat în ce regiune locuiți. Cel mai probabil într-una dintre cele din sud. Aceasta înseamnă că condițiile climatice de acolo sunt mai blânde. Pentru majoritatea rușilor, metoda indicată în articol cu ​​o sapă în iulie este potrivită. Iar comentariul dvs. va fi util tuturor locuitorilor din vară. Dar numai dacă indicați pentru ce zonă este potrivită.

   A raspunde
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac